Росія не братиме участь у Мюнхенській конференції з безпеки, – МЗС РФ

Президент РФ Володимир Путін та жоден з представників Росії не братимуть участі у Мюнхенській конференції з безпеки

Журналіст стрічки новин
Росія не братиме участь у Мюнхенській ко…
Скріншот

У МЗС країни наголосили, що "російські офіційні особи у засіданні Мюнхенської конференції, яка пройде 18-20 лютого, з різних причин брати участь не будуть".

Про це заявила офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова у середу, передає Depo.ua з посиланням на росЗМІ.

"Безвідносно цієї обставини ми змушені з жалем констатувати, що останні роки конференція все більше трансформується в такий трансатлантичний форум, втрачаючи інклюзивність, об'єктивність", – зауважила Захарова.

За її словами, "інтерес Москви у цьому заході помітно впав".

"Ми знаємо, що в інших незахідних столицях відчувають те ж, що і ми. За бажання організаційний комітет здатний у короткі терміни виправити крен, що утворився, проте це вже питання до них", – додала Захарова.

Як відомо, голова Мюнхенської безпекової конференції Вольфганг Ішингер заявляв, що Німеччині треба постачати Україні "щось більше, ніж просто шоломи". Він виступив за "стратегію розумного стримування" Росії.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що Путін відмовився від офлайн-участі у Мюнхенській конференції з безпеки.

Довідка: Мюнхенська конференція з питань безпеки була заснована в 1963 році як форум країн-членів НАТО, це міжнародний дискусійний майданчик, який щорічно збирає політичних лідерів з усього світу. 

На Мюнхенській конференції 2007 року Путін виступив з промовою, присвяченою однополярності сучасної світової політики, баченню місця і ролі Росії в сучасному світі з урахуванням нинішніх реалій і загроз. Це була одна з перших відкритих заяв керівництва Росії про небажання миритися з поточним статусом Росії як одного з аутсайдерів світової політики.

Наміри Путіна перетворити Росію в один з полюсів світової політики жодним чином не відповідали місцю Росії у світовій економіці. Він показав, що Росія буде намагатись отримати своє місце в розподілі впливу не економічними, а силовими засобами. Саме тому одразу після заяви Путіна на Заході (насамперед, у США) було заявлено про відновлення холодної війни. Американські делегати на конференції зійшлися на думці, що в промові Путіна мали місце "найагресивніші висловлювання, які будь-хто з російських лідерів робив з часів холодної війни".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme