Росія не поспішає відводити свої війська з Білорусі після спільних навчань

Командування Збройних сил України не фіксує масового повернення російських військ у місця постійної дислокації після навчань з Білоруссю "Захід-2021"
 

Журналіст відділу новин
Росія не поспішає відводити свої війська…
Фото: Штаб ООС

За словами головнокомандувача Збройних сил України генерал-лейтенанта Валерія Залужного, незважаючи на те, що спільні військові навчання Росії і Білорусі закінчилися ще 16 вересня, війська РФ не поспішають повертатися назад в місця постійної дислокації.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Радіо Свобода".

"Незважаючи на те, що 16 вересня офіційно по телевізору показували, пройшло урочисте закриття навчань "Захід-2021", на сьогодні ми не фіксуємо масового повернення в пункти постійної дислокації тих батальйонно-тактичних груп, які вийшли на посилення. А їх було 19 на сьогодні, вони з'явилися додатково насамперед під час проведення цих навчань і на території Республіки Білорусь, і на території Російської Федерації", – сказав Залужний.

За його словами, ці батальйонно-тактичні групи продовжують виконувати завдання в Південному військовому окрузі Росії. І кожна така група, за даними ЗСУ, налічує близько тисячі осіб.

"Вони не стоять з автоматами вздовж нашого кордону, але вони знаходяться у відповідних районах, наближених до державного кордону", – уточнив він.

Залужний також додав, що деякі військові поверталися до місць дислокації для голосування на виборах до російської Держдуми, тому деякі переміщення фіксуються.

"Але розслаблятися зовсім ми сьогодні не можемо", – застеріг головнокомандувач Збройних сил України.

Нагадаємо, 9-16 вересня пройшли спільні навчання збройних сил Росії, Білорусі та низки інших країн азійського регіону "Захід-2021", які пройшли поблизу північного кордону України.

Експерти відзначають, що спільні військові навчання "Захід-2021" Росія може використати як форму тиску на Мінськ. Зокрема, для того, щоб змусити де-факто президента країни Олександра Лукашенко підписати інтеграційні документи для входження республіки у склад РФ.

Читайте також: "Захід-2021": Чим російсько-білоруські військові навчання загрожують Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme