Росія оголосила, чи буде повномасштабна війна проти України

На Росії заявляють, що повномасштабної війни проти України не буде, і додають – поки це залежить від Москви

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Росія оголосила, чи буде повномасштабна…
Фото: Прес-центр штабу ООС

Віце-спікер Ради Федерації Росії Костянтин Косачов заявив, що рішення про визнання "Л-ДНР" та ратифікація договорів з ними про дружбу та співпрацю є "захистом людей від повномасштабної війни".

При цьому він додав,  що війни не буде, поки це залежить від Росії, передає Depo.ua з посиланням на російські ЗМІ.

"Сьогоднішнє рішення, яке ми маємо ухвалити (ратифікацію договорів – ред.), так само як і вчорашнє рішення президента про визнання двох "республік", це і є головний фактор деескалації напруженості в регіоні, це і є захист людей від повномасштабної війни, якої не буде. Принаймні доти, поки це залежить від Росії", – сказав Косачов.

Він заявив, що країни Заходу нагнітають напруженість і закликав їх задуматися над цим. Крім того, російський політик звернувся і до українців, яким порадив "усвідомити порочність, згубність нинішньої політики київської влади з погляду розвитку державності та збереження територіальної цілісності цієї країни".

"Три території ви вже втратили. Саме час виконувати роботу над помилками та робити оргвисновки", – заявив Косачов.

Нагадаємо, 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР". Також Росія підписала з ватажками цих незаконних формувань так званий "договір про дружбу". Він передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР".

Крім того, Путін наказав забезпечити в "Л-ДНР" мир російськими військами. Йдеться про те, що РФ легалізує свої війська на території "Л-ДНР" навіть до підписання договорів про співробітництво із цими "країнами".

У мережі показали, як колони російської техніки заходять на окупований Донбас. Військовий журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що російська армія вперше за вісім років відкрито заходить на суверенну українську територію.

Водночас голова Держдуми Росії заявив, що Зеленський провокує початок війни.

Читайте також: Путін визнав "Л-ДНР": Чи загрожує Україні військове вторгнення

 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme