Росія перекидає до кордону України запаси крові та медичні матеріали, – ЗМІ

ЗМІ пишуть про перекидання Росією до кордонів України запасів крові та медичних матеріалів для надання допомоги пораненим

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Росія перекидає до кордону України запас…
Фото: Штаб ООС

На думку джерел видання Reuters, такі дії Кремля свідчать про готовність Росії до вторгнення на територію України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

Водночас співрозмовники видання відмовилися повідомити, коли саме був зафіксований факт перевезення крові до районів, неподалік кордону України. Втім, двоє окремих джерел сказали, що перекидання медичних матеріалів відбулося протягом останніх тижнів.

"Це не гарантує, що буде ще один напад, але ви не будете проводити ще один напад, якщо у вас не буде цього в руках", – наголосив генерал-лейтенант США у відставці Бен Ходжес.

У виданні зазначили, що Пентагон також визнав розгортання "медичної підтримки" частиною нарощення військового потенціалу Росії.

Нагадаємо, в Україні вже триває розробка особливого плану поведінки у разі розширення військової агресії Росії. Член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат від "Слуги народу" Федір Веніславський заявив, що Інструкції щодо дій мирного населення при можливому нападі Росії напрацьовуються.

В МЗС Росії наголосили, що Кремль вважає неприйнятною навіть думку про війну з Україною.

У Міністерстві закордонних справ України назвали чотири напрямки стримування Росії від вторгнення в нашу країну – політично скоординовані, послідовні меседжі Росії, що її потенційне вторгнення в Україну провалиться та призведе до жорстких політичних і економічних санкцій; підготовка економічних санкцій проти РФ; зміцнення співпраці з Україною у військовій сфері та у сфері оборони; підтримка економічної та фінансової стабільності України.

Читайте також: Ціна агресії: Як Зеленський псує гру Байдену

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme