Росія перешкоджає розвідці Україною газу в Чорному морі, – Вітренко

Військові кораблі Росії не дають норвезькій компанії зробити сейсмічне дослідження чорноморського шельфу
 

Редактор стрічки новин
Росія перешкоджає розвідці Україною газу…
Фото: Рixabay

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко заявив, що Росія робить все можливе, аби Україна не могла гарантувати собі енергонезалежність. Йдеться зокрема про перешкоди Україні з боку Росії щодо збільшення власного видобутку газу.  

Про Вітренко заявив в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1", передає Depo.ua.

"Люди, ті ж агенти Путіна, роблять спеціально, щоб ми не могли використовувати свій власний потенціал. У нас є Чорне море, там величезні поклади природного газу. Ми не можемо зробити нормальне сейсмічне дослідження через військові кораблі Росії, які не дають норвезькій компанії робити це дослідження", – сказав голова правління НАК "Нафтогаз України".

Вітренко наголосив, що росіяни роблять це для того, щоб Україна не могла забезпечити себе власним газом, збільшуючи видобуток.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року Кабінет міністрів без аукціону передав НАК "Нафтогаз України" дозвіл на розробку родовищ нафти і газу на українському шельфі Чорного моря на 30 років.

Згодом колишній виконавчий директор "Нафтогазу" Отто Ватерландер заявив, що компанія може почати буріння свердловин у Чорному морі в кінці 2022 початку 2023 року. 

У "Нафтогазі" заявили, що хочуть залучити до пошукових та видобувних робіт на шельфі Чорного моря міжнародних інвесторів, щоб знизити ризики перешкоджання Росією. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme