Росія планує теракти на своїй території, щоб звинуватити у цьому Україну, – розвідка

Українська розвідка повідомляє про плани росії здійснити теракти на своїй території 

Редактор стрічки новин
Росія планує теракти на своїй території,…
Фото: ГУР МО

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, генерал-майор Кирило Буданов заявив про можливість терактів на території росії для нагнітання антиукраїнської істерії.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу ГУР.

"Російські спецслужби планують серію терактів з мінуванням і підривом житлових будинків, лікарень та шкіл у російських населених пунктах. А також нанесення ракетно-бомбових ударів по місту Білгород чи одному з міст Криму", – зазначив Буданов.

На думку очільника української розвідки, провальне виконання плану з мобілізації на Росії змушує путінський режим пускати в дію брудні сценарії, "щоб емоційно сколихнути російське суспільство і ще більше його консолідувати проти українців".

"Для цього вони планують вибухи в російських житлових будинках чи ракетні обстріли, щоб звинуватити в цьому Збройні сили України та добровольчі батальйони, щоб створити емоційну картину "звірств українських націоналістів". Цілком можливо, що ці теракти подаватимуться як помста українців за Бучу і Краматорськ і як виправдання жорстокості проти українського мирного населення", – підкреслив начальник ГУР.

Він нагадав, що останніми днями російська влада дедалі активніше розганяє маховик антиукраїнської істерії. Зокрема, у Білгородській і Курській областях активно риються окопи, нагнітається паніка щодо уявного наступу українських добровольчих батальйонів і диверсійних груп.  

На думку Буданова, дуже символічно, що правління путіна почалося з гебешних терактів проти російських багатоквартирних будинків, які стали підставою для знищення Чечні.

"А тепер, схоже, воно закінчується тими ж методами", – зауважив начальник ГУР. 

Нагадаємо, на початку квітня у російському Бєлгороді, який знаходиться неподалік від українського кордону, пролунали потужні вибухи. Росія заявила про нібито атаку українських гелікоптерів на нафтобазу біля Бєлгорода. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme