Україна має агентів в оточенні путіна і знає всі плани кремля, — ГУР

Україна за допомогою агентурної розвідки, включаючи джерела в кремлі, отримує велику кількість інформації про наміри росії

Журналіст стрічки новин
Україна має агентів в оточенні путіна і…
Фото: kremlin.ru

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, бригадний генерал Кирило Буданов не здивований, що російська агресія проти України не має успіху, адже наша розвідка має агентів серед найближчого оточення російського президента володимира путіна.

Про це він заявив в інтерв’ю виданню Coffee or Die, передає Depo.ua.

За словами Буданова, українцям вдалося проникнути у багато секторів російського військового, політичного та фінансового керівництва та використовувати добуту інформацію з великою користю. Приклад – нещодавній ракетний удар у Бердянську, внаслідок якого було знищено російський десантний корабель. 

"Ракета вдарила в той самий момент, коли до корабля підійшли бензовози та вантажівки з боєприпасами", – розповів Буданов.

Він уточнив, що наша держава має агентів у керівництві росії, у т. ч. в адміністрації путіна. Агентурна розвідка була посилена швидко зростаючими можливостями кіберрозвідки України, які дають глибоке розуміння військових планів Росії. Так, крім інформації про російських військових, Україна змогла "дуже добре побачити обіг російських грошей".

"Ми також знаємо, що відбувається в паливній сфері росії, відстежуємо всі інновації озброєння", – зазначив начальник ГУР.

Він наголосив на важливості розвідувальної допомоги від союзників. Нещодавно найвищі посадові особи американської розвідки  свідчили перед Конгресом США, що обмін розвідувальною інформацією з Україною є "революційним". Зокрема, голова Управління оборонної розвідки генерал-лейтенант Скотт Бер’єр сказав, що такий обмін є "революційним з точки зору того, що ми можемо зробити", а Пол Накасоне, директор АНБ, засвідчив, що "за свої 35 років служби він не бачив кращого обміну точними, своєчасними та ефективними розвідувальними даними".

Відповідаючи на запитання щодо перспектив російсько-української війни, Буданов висловив обережний оптимізм.

"Всього через два дні після вторгнення росія зрозуміла, що все йде не так добре, як вони сподівалися. Тому російське керівництво склало плани дій на наступні 30 та 60 діб (так звані Д 30 та Д 60). Ми пережили перший період (Д 30), і росіяни зазнали невдач. Оскільки ми розуміємо, що Росія робить, ми віримо, що Д 60 також буде невдалим", – сподівається генерал.

На його думку, росіяни працюють дуже примітивно. Незважаючи на значну перевагу в озброєнні та у повітрі, вони зазнають значних втрат. Їхній моральний дух впав дуже низько. Військове керівництво Росії бачить свої втрати та кидає в бій нові сили. У російських командирів не вистачає часу на планування операції, тому вони кидають своїх людей на знищення.

"Коли я розмовляв з багатьма полоненими, ми чуємо абсолютно відверті відповіді. Вони не знають, що відбувається і що вони тут роблять. Ми не можемо назвати їх високомотивованими. Я б сказав, що це головна причина нашого успіху. Але є й інші фактори", – сказав начальник ГУР МО України.

Зокрема, це іноземці, які відгукнулися на заклик президента України Володимира Зеленського та долучилися до захисту України у складі Іноземного легіону, а також українські партизани, які воюють проти російських загарбників.

Журналіст попросив Буданова надати відверту оцінку того, як довго Україна може протриматися, враховуючи величезні ресурси, які все ще залишилися у Росії, а також поточний рівень озброєння Збройних сил України з огляду на надходження іноземної зброї.

"Ми стоїмо і можемо стояти довго. Ми до цього готові. Ми звільнимо всі тимчасово окуповані території України. Але нам потрібна допомога. Нам потрібні серйозні системи протиповітряної та протиракетної оборони, артилерійські системи калібру 155-мм і більше, а також бойова авіація", – відповів генерал.

Він уточнив, що Україні не потрібні застарілі літаки четвертого покоління. У росіян більша частина бойової авіації – четвертого покоління плюс. Наші пілоти, використовуючи застарілі літаки, знищують більш сучасну авіацію ворога та здатні опанувати літаки п’ятого покоління – Буданов не сумнівається в цьому.

Нагадаємо, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, бригадний генерал Кирило Буданов вважає, що у війні з Україною путін розглядає "корейський" сценарій.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme