Росія погрожувала війною, якщо "гарантії безпеки" не будуть виконані, – постпред США

Постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що Росія погрожувала почати військові дії у випадку невиконання її вимог щодо "гарантій безпеки"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Росія погрожувала війною, якщо "гарантії…
Фото: Pixabay

За її словами, Росія скерувала до Білорусі спецпідрозділи та балістичні ракети, що викликає серйозне занепокоєння.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на заяву Томас-Грінфілд під час засідання Радбезу ООН.

"Ситуація в Європі досягла небезпечної точки і ставки для України та кожної країни-члена ООН стали дуже високими. Дії Росії завдають удару в серце статуту організації", – наголосила вона.

Постпред США при ООН зазначила, що засідання по "українському питанню" важливе, оскільки Росія загрожує не тільки Україні, а і Європі та всьому світу.

"Ми продовжуємо сподіватися, що Росія обере шлях дипломатії, а не конфлікту в Україні. Проте ми не можемо просто сидіти та чекати… Останнім часом Росія загрожує вжити військових дій, якщо її вимоги не будуть виконані. Якщо Росія вторгнеться в Україну, то наслідки будуть жахливими", – зауважила дипломатка.

Наприкінці свого виступу Томас-Грінфілд заявила, що США не хочуть збройного конфлікту, але налаштовані діяти рішуче.

Зауважимо, засідання Радбезу ООН щодо можливої агресії Росії проти України пройде 18 лютого. Зараз в організації відбувається обговорення загроз із боку Росії.

Нагадаємо, кілька днів тому стало відомо, що Сполучені Штати у понеділок, 31 січня, скликають відкрите засідання Радбезу ООН для обговорення загрозливої поведінки Росії й нарощування військ на кордонах України та в Білорусі.

Заступник посла Росії в ООН Дмитро Полянський висловив сподівання, що Радбез відмовиться від проведення такого засідання, назвавши його "явним піар-ходом, ганебним для репутації Ради Безпеки ООН".

25 січня, Верховна Рада звернулася до ООН та урядів іноземних держав через загрозу російського вторгнення в Україну. Народні депутати підтримали постанову про звернення Верховної Ради України до міжнародних парламентів, урядів та організацій через військовий шантаж Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme