Польща заявила про тенденцію нарощування російських військ у Білорусі

Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау повідомив про ознаки нарощування військової присутності Росії на території Білорусі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Польща заявила про тенденцію нарощування…
Фото: Рixabay

За його словами, у відомстві бачать ознаки перекидання Росією військ до Білорусі під прикриттям військових навчань.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Spiegel.

"Ми навіть спостерігаємо тенденції, які можуть вказувати на те, що в майбутньому ми зіткнемося з нарощуванням російських збройних сил в Білорусі", – наголосив міністр.

Він додав, що очікуються спроби дестабілізації з боку Росії.

Нагадаємо, раніше Росія відправила до Білорусі два дивізіони С-400 з Далекого Сходу. Там заявили, що вони направлені на навчання до Білорусі. Росія і Білорусь нібито проведуть раптову перевірку сил реагування Союзної держави перед запланованими навчаннями. У Генштабі Білорусі це пояснили тим, що стурбовані нарощування військового контингенту біля їхніх кордонів.

Водночас сам де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє, що бачить військову загрозу саме від України та буде робити кроки, щоб захиститися від неї. Він упевнений, що українські політики перебувають під впливом та управлінням іноземних агентів, тому їхні рішення та дії складно передбачити. В Україні на такі заяви Лукашенка заявили, що усі заяви щодо військової загрози України Білорусі є нонсенсом.

Зазначимо, що однією з версій можливого вторгнення Росії в Україну є саме наступ із території Білорусі. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme