Росія припинила закачування газу у підземні сховища Європи

Російський газовий монополіст "Газпром" у вівторок, 3 серпня, фактично зупинив закачування газу в підземні сховища Європи

Редактор стрічки новин
Росія припинила закачування газу у підзе…
Фото: ЕРА

Процес скорочення постачання газу "Газпром" почав минулої суботи та завершився за підсумками понеділка.

Про це свідчать дані порталу Gas Infrastructure Europe, передає Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс".

Зазначається, що за газову добу від 2 серпня сума операцій закачування і відбору з потужностей зберігання на північному заході Європи, якими користується концерн, навіть трохи пішла в мінус.

Наразі зупинено закачування в сховища Бергермеер в Нідерландах і Реден в Німеччині, почався відбір з ПСГ Хайдах в Австрії. Триває закачування в ПСГ Катаріна і Ємгум в ФРН.

Паралельно скоротилися постачання газу через газогін "Ямал-Європа", що проходить через Білорусь і Польщу до Німеччини. Йдеться про зниження прокачування з 84 млн кубометрів в попередні кілька діб до менш ніж 50 млн кубометрів у вівторок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Газпром" з 31 липня зменшив закачування газу в підземні сховища в Європі, що, вочевидь, призведе до подальшого подорожчання блакитного палива. 

Раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що переговори про транзит газу через Україну після 2024 року залежатимуть в тому числі від обсягів європейського попиту. 

Після цього голова "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що компанія готова транспортувати через Україну після 2024 року газ "на ринкових умовах і за ринковими цінами". "Газпром" навіть "запевнив", що готовий збільшити обсяги транзиту через Україну.

Згодом Вітренко відповів на пропозицію "Газпрому" щодо транзиту і заявив, що Україна "доплачувати не буде".

Читайте також: Поразка, але не кінець: Чому угода про "Північний потік-2" має стати для нас пігулкою від інфантильності

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme