Росія продовжує переміщувати війська біля кордону України: З'явилися нові супутникові знімки

Супутникові знімки свідчать про переміщення російських військ поблизу кордонів України

Редактор стрічки новин
Росія продовжує переміщувати війська біл…
Фото: CNN, Maxar

Нові супутникові знімки, зроблені 20 лютого, свідчать про посилену активність російських військ, розміщених поруч з північно-східним кордоном України з Росією.

Про це повідомляє CNN, наводячи дані від приватної компанії Maxar, передає Depo.ua.

Знімки свідчать, що на північний захід від Бєлгорода та біля Солоти і Валуйок на Росії спостерігаються численні нові розгортання військових сил на місцевості. Ці території розташовані приблизно за 35 км від кордону.

У компанії зазначають, що ця активність російських військ відрізняється від розгортання підрозділів, які спостерігались раніше.

"Донедавна вони розміщувалися на або поруч із гарнізонами та навчальними полігонами. Зараз (у неділю) більшість підрозділів і допоміжного спорядження у Солоті від’їхали, і по всьому району можна бачити сліди транспортних засобів і конвої бронетехніки", - йдеться у публікації.

У місцях, де ще минулої неділі розміщувалися значні сили, їх майже не залишилося.

Деяку військову техніку помітили на схід від Валуйок, приблизно за 15 км від кордону з Україною.

CNN окремо встановив геолокацію кількох відео, що з’явились у мережі на вихідних, на яких видно рух великих колон з танками, гаубицями й бронетехнікою в районі Бєлгорода.

Нагадаємо, раніше ЗМІ оприлюднили нові супутникові знімки території поблизу українського кордону оприлюднила американська компанія Maxar Technologies. Вони показують значне збільшення кількості російських вертольотів.

Президенти США і Росії Джо Байден і Володимир Путін погодилися на участь у саміті з обговорення "безпеки та стабільності в Європі", де йтиметься про припинення вогню на сході України і стримування РФ від вторгнення. Запропонував провести саміт президент Франції Емманюель Макрон. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme