UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Росія у разі вторгнення в Україну хоче привести до влади Мураєва, – МЗС Британії

Росія розглядає народного депутата VII та VIII скликань Євгена Мураєва, якому належить телеканал "НАШ", як потенційного кандидата на голову окупаційної адміністрації у разі вторгнення в Україну

Журналіст відділу новин
Росія у разі вторгнення в Україну хоче п…
Фото: Facebook Євгена Мураєва

Також російська розвідка підтримує контакти із кількома колишніми українськими політиками, серед яких: Сергій Арбузов, Андрій Клюєв, Володимир Сівкович та Микола Азаров.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій МЗС Великої Британії, пише Depo.ua.

"Ми маємо інформацію, яка вказує, що, ухвалюючи рішення про можливе вторгнення й окупацію України, уряд РФ намагається привести до влади у Києві проросійського лідера. Як потенційного кандидата розглядають колишнього депутата Євгена Мураєва", – повідомило відомство.

Також наголосили, що дехто з колишніх українських політиків контактує з російськими розвідниками, залученими до планування нападу на Україну.

За словами міністерки закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, "оприлюднена інформація проливає світло на масштаб російських дій, покликаних підірвати Україну".

"Росія повинна знизити напруження, припинити кампанію агресії й дезінформації, а також просуватися шляхом дипломатії. Велика Британія та наші партнери вже неодноразово казали, що будь-яке військове вторгнення в Україну буде величезною стратегічною помилкою й матиме високу ціну", – наголосила Трасс.

Нагадаємо, що біля кордонів України на відстані 200 км перебувають 122 тисячі російських військових, за 400 км – 143,5 тисячі.

19 січня президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення щодо російської агресії та закликав українців не панікувати. Президент заявив, що ризики від російської агресії існують уже не перший рік і не стали більшими. Однак вже через два дні він припустив, що Росія може окупувати Харків.

Відомо також, що в Україні триває розробка особливого плану поведінки у разі розширення військової агресії Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme