Росія використала захід Радбезу ООН для просування своєї пропаганди, – заява

36 делегацій країн-членів Організації Об’єднаних Націй, серед яких і Україна, виступили зі спільною заявою, якою засуджують дії Росії  

Редактор стрічки новин
Росія використала захід Радбезу ООН для…
Фото: Pixabay

У заяві зазначається, що Росія використала захід Ради Безпеки ООН для проголошення фальшивих наративів на адресу інших держав.

Зокрема, Росія, організувавши в Радбезі ООН захід, спрямований проти прославлення нацизму, висунула звинувачення країнам Балтії та Україні, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

У заяві наголошують, що Росія скористалася заходом, аби "висунути цинічні й необґрунтовані звинувачення на адресу держав-членів, спотворити історію у своїх власних політичних цілях і проголосити фальшивий наратив і дезінформацію про сусідні країни".

На думку авторів заяви, такі дії Росії є навмисною спробою вкотре відвернути увагу світової спільноти від порушень Росією міжнародного права, зокрема в галузі прав людини. А час проведення цього заходу, як вказується в документі, "викликає особливу тривогу на тлі нарощування російської військової потужності на Кримському півострові та на кордонах України".

Автори заяви нагадали, що Статут ООН забороняє використовувати силу проти територіальної цілісності або політичної незалежності будь-якої держави.

"Будь-яка подальша воєнна агресія проти України матиме серйозні наслідки і призведе до серйозних заходів у відповідь", – наголошується в документі.

У зв'язку з цим 36 делегацій західних країн закликають Росію припинити ворожу кампанію дезінформації проти України, знизити напруженість навколо неї та "без зволікань вивести сили й техніку, розміщені в країні без згоди України".

Нагадаємо, 22 грудня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що біля кордонів України на відстані 200 км знаходяться 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі. Він запевнив, що вище військове керівництво країни тримає ситуацію на контролі, та нагадав, що ситуація з 2014 року біля кордонів України ніколи не була спокійною. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme