Росія витрачає мільйони на фейки про Україну в TikTok та Instagram, – Умєров

Росія витрачає мільйони рублів для просування у TikTok та Instagram наративів про "російський Крим" і "ворожу Україну"

Журналіст стрічки новин
Росія витрачає мільйони на фейки про Укр…
Фото: Flickr.com

Народний депутат України Рустем Умєров на конференції в Анкарі щодо порушення прав людини та становища кримських татар в окупованому Криму заявив, що Росія для просування фейків використовує TikTok та Instagram. Окупанти залучають лідерів думок та ідей для просування наративів про "російський Крим" і "ворожу Україну". На це щороку з бюджету окупованого Криму виділяються мільйони рублів за статтею витрат "інші питання у сфері ЗМІ".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Росія продовжує робити все можливе для придушення ненасильницького опору кримських татар у Криму: лякає, ув’язнює та катує кримських татар на півострові. Водночас веде гібридну масову інформаційну війну проти України. Співаки, актори, спортсмени, а зараз і блогери в TikTok та Instagram, так звані лідери ідей і думок, стали інструментами великої пропагандистської машини Кремля", – повідомив Умєров.

За його словами, ще однією серйозною проблемою є те, що в Україні та за її межами "втомилися від війни, смерті та поганих новин".

"Кожен п’ятий житель України, тобто 20% населення, не цікавиться питанням Криму. Порушеннями прав людини на півострові цікавляться лише 15% тих, кому не байдуже питання Криму. Водночас Кремль вибудовує в Криму зовсім інший порядок денний", –констатував нардеп.

Він переконаний, що для протидії агресору необхідно щодня продовжувати ненасильницьку боротьбу на дипломатичному та комунікаційному фронті.

Нагадаємо, у листопаді заступниця міністра охорони здоров'я України Марія Карчевич повідомила, що на Росії почали розповсюджувати фейки та плітки про українські е-лікарняні з метою дискредитувати нашу вітчизняну медицину.

А в квітні російські Telegram-канали знову розповсюджували брехню з приводу того, що Збройні сили України нібито планують масштабний наступ під Луганськом.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme