Росіяни масово тікають з країни у Фінляндію, – BBC

На кордоні Росії з Фінляндією триває невпинний потік російських автомобілів на виїзд

Ірина Жукевич
Журналіст
Росіяни масово тікають з країни у Фінлян…
Фото: Закарпатська митниця

Наразі це один з небагатьох способів виїхати з півночі Росії після того, як небо закрили для російських літаків

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на BBC.

За словами росіянки, яка саме перетинала кордон, вона вирішила їхати, маючи візу, тому що не може змиритися з політикою чинного керівництва країни і побоюється гіршого. Вона розповіла, що виступає проти війни в Україні, але, як і багато її друзів, боїться протестувати, щоб не опинитись у в’язниці. 

Кореспонденти ВВС припускають, що більшість інших їдуть з країни з тих самих міркувань, не бажаючи залишатись у Росії і відчути на собі всі політичні й економічні наслідки вторгнення Росії в Україну. 

Квитки на потяги з Петербурга до Гельсінкі розкуплені і ціни на них зростають. 

Ще одна молода росіянка, з якою спілкувались журналісти і яка вилетіла до Стамбула, розповіла, що боїться "повернення до часів СРСР" з масштабними репресіями і якщо не поїхати зараз, то згодом такої можливості може не бути взагалі. 

Також ВВС зазначає, що якщо Володимир Путін вирішить запровадити воєнний стан, йому буде легко задушити протести, якщо такі почнуться. 

"Путін вже чітко сказав президенту Франції Еммануелю Макрону, що не зупиниться, доки не окупує всю Україну, і французький посадовець, присутній під час розмови, сказав, що ситуація може суттєво погіршитись… Перспектива ядерної війни можливо наблизиться ще більше. Це лячні прогнози. Тож не дивно, що росіяни, які не хочуть ніяким чином бути причетними до вторгнення і проблем, які воно створило для самої Росії, відчайдушно намагаються залишити країну", – йдеться у репортажі. 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Фінляндія домовляється з США про вступ до НАТО. Так, президент Фінляндії Саулі Нііністо під час візиту у Білий дім домовився з президентом США Джо Байденом активізувати співпрацю в галузі оборони

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme