Російські літаки, які патрулюють кордон з Польщею, можуть нести ядерну зброю, – Лукашенко

Російські бомбардувальники, яких залучили до патрулювання кордону з Польщею, здатні нести ядерну зброю

Журналіст стрічки новин
Російські літаки, які патрулюють кордон…
Фото: Getty Images

Ці літаки супроводжують білоруські винищувачі. Вони моніторять ситуацію на кордоні.

Про це повідомив де-факто президент Олександр Лукашенко. передає Depo.ua з посиланням на "БЕЛТА".

"Як я вчора помітив, вони (Росія, – ред.) направили сюди стратегічні бомбардувальники в супроводі наших винищувачів. Ми повинні постійно моніторити ситуацію на кордоні. Нехай пищать, кричать. Так, це бомбардувальники, які здатні нести ядерну зброю. Але у нас немає іншого виходу. Ми повинні бачити, що вони там роблять за межами", – зазначив Лукашенко.

За словами політика, російські літаки контролюватимуть кордон з Україною, Польщею та країнами Балтії.

Нагадаємо, низка країн ЄС страждає внаслідок потоків мігрантів через Білорусь. Лукашенко ще наприкінці травня 2021 року у відповідь на санкції ЄС заявив, що перестане стримувати рух мігрантів через свою країну до Литви. Наразі міграційна криза, штучно створена Білоруссю посилюється. 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. 

Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу

Міністр закордонних справ Польщі Петро Вавжик назвав те, що відбувається, провокацією білоруської сторони. Він упевнений, що "влада Білорусі прагне ескалації, яка призведе до загибелі людей щонайменше на одній зі сторін". Водночас міністр оборони Польщі Маріуш Блащак оголосив бойову готовність на кордоні з Білоруссю.

Згодом нелегали на кордоні з Польщею почали штурмувати огорожу. Сталася стрілянина. Під вечір нелегальні мігранти на кордоні з Польщею припинили штурм огорожі та встановили табір. Ввечері 9 листопада дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом затримали.

Відомо також, що ЄС готує новий пакет санкцій проти Білорусі через міграційну кризу на кордоні з Польщею та Литвою. Схвалення санкцій може відбутися вже наступного тижня.

Водночас в українському МВС готуються до можливого прориву кордону.

Читайте також: Єгері й тероборона: Як Україна захищатиметься від мігрантів Лукашенка

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme