UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Російські окупанти вбили 198 цивільних українців, з них троє дітей

Внаслідок повномасштабного нападу Росії на Україну вже загинуло 198 цивільних, серед яких троє дітей
 

Журналіст відділу новин
Російські окупанти вбили 198 цивільних у…
Фото: ДСНС

У лікарню "Охматдит" 26 лютого "швидка" доставила орієнтовно семирічну дитину у вкрай тяжкому стані після обстрілу російськими військовими.

 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на дані міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка та Instagram НДСЛ "Охматдит".

"Від рук загарбників маємо 198 загиблих, з них 3 дітей, 1115 поранених, з яких 33 дитини", – повідомив Ляшко.

Також він повідомив, що медикам потрібні бронежилети, тому що російські окупанти обстрілюють автомобілі швидкої допомоги.

"Медична система продовжує працювати, міністерство зі свого боку робить можливе і не можливе для того, щоб у лікарнях було все необхідне. Навіть, якщо це питання не війни, а наприклад, COVID-19, який теж ніде не зник, і пацієнтам в реанімації все ще потрібен кисень. І як би окупанти нам не заважали, ми намагаємось оперативно підвозити кисень до лікарень, домовляємось із перевізниками, забезпечуємо логістику, аби кожен пацієнт отримав допомогу, бо ми єдині і так має бути", – заявив очільник МОЗ.

У свою чергу у найбільшій в Україні дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" повідомили, що 26 лютого "швидка" доставила до них орієнтовно 7-річну дитину у вкрай тяжкому стані після обстрілу російськими військовими. Швидку допомогу викликали солдати Збройних сил України.

У хлопчика виявили осколкове поранення шиї з правого боку, множинне осколкове пошкодження м'яких тканин, рвану рану голови та контузію мозку. Через тяжкість поранення для зупинки кровотечі довелося проводити оперативне втручання просто у приймальному відділені травматологічного пункту лікарні.

"Зараз дитина перебуває в реанімації в критичному стані на штучній вентиляції легень, його життя підтримується за допомогою апаратів. Дитина без свідомості, хлопчику здійснюють переливання компонентів крові. Де батьки малюка – наразі невідомо", – йдеться у повідомленні.

Поранений хлопчик в документах записаний як "Невідомий №1"

У лікарні зазначили, що через напад Росії на Україну вимушені вдатися до принципів воєнного сортування й не проводити  планові операції, щоб екстрено рятувати здорових дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій.

"Ми вимагаємо від агресора терміново зупинити атаки по цивільних та дітях. Команда медиків Охматдиту звертається до всієї світової спільноти: допоможіть нам. Це кровопролиття в європейській державі у ХХІ столітті має закінчитися", – йдеться у заяві "Охматдиту".

 

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив по початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і аявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

Протягом першого дня війни внаслідок нападу Росії загинули 57 українців, ще 169 були поранені.

Читайте також: В Україні ввели воєнний стан: Що важливо знати усім

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme