Російські олігархи цього року збідніли вже на $18 млрд

Лише за один місяць цього року найбагатші росіяни збідніли на понад $18 млрд

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Російські олігархи цього року збідніли в…
Фото: Рixabay

З початку цього року загальний капітал 25 найбагатших росіян збіднів на понад $18 млрд.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Bloomberg.

Зокрема статки зменшилися у 23 росіян з 25, які входять до ТОП-50 рейтингу Bloomberg Billionaires Index. Серед них – член ради директорів "НОВАТЭКа" та "Сибура" Геннадій Тимченко (-$2,53 млрд), голова ради директорів ПАТ "Северсталь" Олексій Мордашов (-$1,67 млрд), голова правління ПАТ "НОВАТЭК" Леонід Міхельсон (-$1,65 млрд), голова ради директорів НЛМК Володимир Лісін (-$1,18 млрд) та голова ради директорів ММК Віктор Рашніков (-$1,09 млрд).

Водночас член рад директорів "Еврохима" та СУЕК Андрій Мельниченко, президент Європейського єврейського конгресу В'ячеслав Кантор збільшили свій капітал на $408 млн і $60 млн відповідно.

Нагадаємо, за даними Forbes, через загрозу вторгнення Росії в Україну сукупний статок російських бізнесменів за місяць зменшився на 27,9 мільярда доларів. У глобальному рейтингу Forbes перебувають 104 росіяни, і у 76 з них за місяць знизились статки. При цьому 10 мільярдерів втратили більше одного мільярда доларів.

Раніше міністр фінансів Росії Антон Силуанов заявив, що економіка країни готова витримати санкції Заходу на випадок нового вторгнення на територію України. За його словами, вони підготувались до цього.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme