Російський депутат заявив, що Москва готова стати членом НАТО

Депутат російської Держдуми вважає, що його країна готова увійти до складу НАТО, якби їй це запропонували

Журналіст стрічки новин
Російський депутат заявив, що Москва гот…
Фото з відкритих джерел

Перший заступник голови комітету Держдуми Росії з міжнародних справ Олексій Чепа заявив, що теоретично вступ Росії до НАТО став би правильним кроком з урахуванням змін умов життя у світі та Європі.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на російські ЗМІ.

"Я думаю, що Росія, звичайно, була б готова увійти до складу НАТО, якби їй запропонували. Чому б ні? Але умов для цього сьогодні, звісно, ​​немає. Для цього потрібно повністю переглядати всю структуру НАТО, коли немає супротивника. Для НАТО доведеться шукати інше зло", – сказав Чепа.

За його словами, присутність Росії в Альянсі сприятиме збереженню миру та стабільності на континенті. Російський депутат назвав НАТО майданчиком для торгівлі зброєю, а Росію – один з провідних гравців у світі з продажу та випуску зброї.

"Присутність другого сильного гравця американці навряд чи потерплять. Але, природно, присутність Росії у такій організації зніме гостроту проблем. Насправді ми розуміємо, наскільки тендітний світ, необхідно домовлятися, боротися зі злом, це можливо лише спільними зусиллями всіх країн", — додав Чепа.

Нагадаємо, 9 січня у Женеві (Швейцарія) відбувся перший раунд переговорів США і Росії щодо "гарантій безпеки".

10 січня сторони мали двосторонній діалог щодо стратегічної стабільності. Перемовини проходили за зачиненими дверима й тривали майже вісім годин

За результатами зустрічей і переговорів з Росією, державний секретар США Ентоні Блінкен виключив можливість поступок у питанні територіальної цілісності України. Він наголосив, що переговори ведуться не для того, аби піти на поступки перед загрозою вторгнення РФ в Україну через вісім років після того, як вона окупувала Крим.

Водночас голова російської делегації – заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков – заявив, що Росія фактично поставила перед Заходом ультиматум – НАТО має відмовитись від "матеріального освоєння" (озброєння) цілої низки країн. Йдеться про держави, які увійшли до складу Альянсу після 1997 року (за останні 25 років) – фактично, про всі постсоціалістичні країни.

Втім, сам Рябков, коментуючи шанси втілення таких вимог РФ у реальність, зазначив, що це – малоймовірно.

Читайте також: Переговори Росії і США провалилися: Що зміниться для України і світу

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme