Розслідувачі помітили "перемовника" Фірташа в Офісі Зеленського (ВІДЕО)

Журналісти-розслідувачі "Схем" виявили "перемовника" олігарха Дмитра Фірташа на Банковій, коли той відвідував Офіс президента Володимира Зеленського

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Розслідувачі помітили "перемовника" Фірт…
Скріншот

Розслідування почалося ще у лютому 2021 року, коли у розпорядженні редакції опинився знімок, на якому Дмитро Тонер, який входить у близьке оточення Фірташа, відвідував Офіс Зеленського.

Цей чоловік декілька разів змінював прізвище, паспорти та громадянства, йдеться у розслідуванні "Схем", пише Depo.ua.

Зазначається, що Тонер потрапляв у поле зору правоохоронців України та Молдови, та свого часу міг стати народним депутатом. Окрім цього, чоловік перебував у міжнародному та українському розшуку.

"Втім, як виявилось, нині соратник Фірташа не лише вільно пересувається вулицями Києва, але і має справи у високих владних кабінетах. Яку роль цей чоловік відіграє у справах олігарха, який чекає в Австрії на рішення про екстрадицію? Що він робив на Банковій? І як йому, зрештою, вдалось уникнути кримінальної відповідальності?" – написали у виданні.

Відповіді на ці та інші запитання можна дізнатися з розслідування.

Зауважимо, 13 жовтня стало відомо, що голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія літав до Відня літаком, який належить структурам підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа. За інформацією журналістів, Арахамія користувався літаком структур Фірташа у січні та лютому 2021 року.

Нагадаємо, 24 червня президент Володимир Зеленський своїм указом №266 увів у дію санкції проти олігарха Дмитра Фірташа та російсько-українського бізнесмена Павла Фукса. Водночас у Фірташа запевняють, що санкції РНБО не заважають його бізнесу працювати.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme