Розслідування витоку коронавірусу: Китай уклав таємну угоду з ВООЗ, – ЗМІ

Влада Китаю уклала таємну угоду зі Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) щодо характеру розслідування Міжнародної групи вчених походження коронавірусу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Розслідування витоку коронавірусу: Китай…
Фото: Pixabay

Як стверджують джерела газети The Sunday Times, домовленості між ВООЗ і китайською владою стосувалися того, що експерти організації будуть вивчати виключно версію про його природне виникнення, не розглядаючи теорію про лабораторний витік.

Це стало можливим після багаторічного впливу Пекіна на функціонування організації, повідомляє Depo.ua із посиланням на газету.

За версією видання, угода стала черговим прикладом прокитайської спрямованості ВООЗ.

Зазначається, що Пекін почав нарощувати свій вплив у ВООЗ з часів спалаху важкого гострого респіраторного синдрому (SARS, також відомий як атипова пневмонія), що стався у 2002-2003 роках у Китаї.

Видання нагадало, що тоді керівництво ВООЗ випустило рекомендацію відмовитися від поїздок в ті райони країни, де виявлено захворювання, в результаті чого, за оцінкою ряду експертів, китайська економіка недорахувалася близько шести мільярдів доларів.

На цьому тлі Пекін очолив зусилля групи держав з проведення внутрішньої реформи ВООЗ, спрямованої на обмеження повноважень гендиректора організації, в тому числі в питанні рекомендацій щодо відвідувань тієї чи іншої країни.

Нагадаємо, у січні ВООЗ направила експертну місію в Китай, проте це не допомогло з'ясувати подробиці про походження коронавірусу.

Проте ВООЗ все ще не виключає версію про витік коронавірусу з лабораторії Китаю.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme