Розстріл військових у Дніпрі: Глава Нацгвардії пішов у відставку

Командувач Національної гвардії України Микола Балан вирішив звільнитися після того, як у Дніпрі строковик Артем Рябчук розстріляв своїх товаришів по службі

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Розстріл військових у Дніпрі: Глава Нацг…
Фото: Сайт МВС

Сьогодні командувач Національної гвардії України Микола Балан заявив, що йде у відставку через розстріл військовослужбовців у Дніпрі. 

Про це Балан оголосив під час брифінгу, передає Depo.ua.

"З урахуванням того, що за будь-які дії несе відповідальність командир або командувач, сьогодні вранці я висловив бажання і написав рапорт міністру внутрішніх справ та клопотання перед президентом України про відставку та звільнення з посади командувача Нацгвардії", – сказав Балан.

За його словами, він також відсторонив від роботи командування полку, в якому служили нацгвардійці, які охороняли "Південмаш". Балан зробив це, щоб вони не могли впливати на розслідування.

Нагадаємо, що 27 січня 2022 року на заводі "Південмаш" о 3:40 ранку солдат строкової служби Артем Рябчук з автомата вбив чотирьох військовослужбовців Національної гвардії України та жінку. Після розстрілу він втік зі зброєю. Невдовзі з'явилося відео розстрілу Нацгвардійців у кімнаті зберігання зброї на заводі "Південмаш". Він здався патрульним поліцейським у місті Підгороднє. Рябчук розповів, як вбив вахтерку заводу за те, що вона не випускала його на вулицю.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme