Рущишина відсторонили від керівництва львівським осередком "Голосу"

Львівським осередком партії "Голос" тимчасово керуватиме заступник голови партії Андрій Осадчук

Журналіст відділу новин
Рущишина відсторонили від керівництва ль…
Фото: "Голос"

Ярослава Рущишина звинуватили у співпраці із Офісом президента та діях, спрямованих на розвал фракції та партії.

Крім того, однією із причин відсторонення Рущишина є дії львівських нардепок-мажоритарниць від "Голосу" Галини Васильченко та Наталії Піпи, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу "Голосу".

Їх керівництво партії звинуватило у роботі  на владу "заради завуальованих хабарів у вигляді бюджетного фінансування округів".

Нагадаємо, що 16 червня 10 народних депутатів із парламентської фракції "Голос" оголосили про створення у Верховній раді окремого об’єднання "Справедливість" і висловили недовіру керівнику фракції.

До складу об'єднання тоді увійшло 10 нардепів: Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Юлія Клименко, Роман Лозинський, Наталя Піпа, Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Володимир Цабаль, Андрій Шараскін, Ярослав Юрчишин.

У "Голосі" тоді заявили, що створення нового депутатського об'єднання суперечить законодавству, адже група нардепів так і не вийшла з фракції.

Ярослав Рущишин під час розколу залишався на боці лідерки "Голосу" Кіри Рудик, і навіть разом з нею та іншим керівництвом фракції допоміг внести до порядку денного скандальний законопроект №5554, який передбачав відтермінування початку дії норми про українську мову в теле- та кіновиробництві.

Але 7 вересня на першому засіданні нової сесії Верховної Ради він уже увійшов до складу "Справедливості".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme