"Рускій бізнес, іді нах*й": Комітет Ради підтримав націоналізацію російського майна

Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку одностайно підтримав законопроект про націоналізацію майна та активів РФ на території України

Редактор стрічки новин
"Рускій бізнес, іді нах*й": Комітет Ради…
Фото: Верховна Рада/facebook

Про це повідомила членкиня комітету Роксолана Підласа на своїй сторінці у facebook, передає Depo.ua.

"Вчора о 22:30 в нас було засідання комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку. На порядку денному - одне питання. Націоналізація майна та коштів юридичних осіб РФ. Рускій бізнес, іді нах*й. Одноголосно", – написала вона.

Націоналізація російського майна в україні, засідання комітету ради

Законопроект №7122, який визначає правові засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності РФ та її резидентів, було внесено до Верховної Ради 2 березня. Вилученню підлягатимуть не лише активи держави Росія, але й активи її юридичних осіб, які здійснюють свою діяльність на території України, серед власників яких є російський уряд.

Перелік активів, які Україна має намір відчужити, буде формувати уряд та подавати на розгляд РНБО. Саме відчуження активів буде відбуватися указом президента України.

Компенсація за націоналізацію російських активів в Україні не передбачена.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Ірина Венедиктова хоче заморозити та конфіскувати все майно громадян Росії за кордоном, які скоюють військові злочини проти України або сприяють їм. Венедіктова повідомила про утворення таск-форс із пошуку, виявлення та заморожування активів воєнних злочинців РФ та їхніх співучасників.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme