Венедіктова хоче конфіскувати на користь України майно росіян за кордоном

Генпрокурор Ірина Венедиктова хоче заморозити та конфіскувати все майно громадян Росії за кордоном, які скоюють військові злочини проти України або сприяють їм

Редактор стрічки новин
Венедіктова хоче конфіскувати на користь…
Фото: Facebook Ірини Венедіктової

Венедіктова повідомила про утворення таск-форс із пошуку, виявлення та заморожування активів воєнних злочинців РФ та їхніх співучасників.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Ми розпочали вручати підозри усім громадянам РФ, які або вчиняють, або сприяють вчиненню найтяжчих воєнних злочинів на території України. З кожним днем кількість таких кримінальних проваджень зростає, як і кількість вручених підозр.  І ми не зупинимося допоки кожна така особа не зазнає справедливого покарання", – написала Венедіктова.

Генпрокурорка наголосила, щоб все майно, належне цим особам, за межами Росії, яке виявлять, буде заморожене та конфісковане на користь українського народу із спрямуванням на відновлення країни.

"Для досягнення цієї мети ми працюємо з міжнародними організаціями та країнами-партнерами. У прокуратурі для цих цілей утворюється таск-форс", – зазначила вона.

Венедіктова планує конфіскувати майно росіян за кордоном

Нагадаємо, раніше голова Рахункової палати Валерій Пацкан ініціює порушення питання обнулення зовнішнього боргу України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme