Саакашвілі погодився на медичну допомогу, – адвокат

Адвокат президента Грузії 2003-2014 років Міхеіла Саакашвілі Дмитро Садзаглішвілі повідомив, що політик погодився на медичну допомогу та обстеження

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Саакашвілі погодився на медичну допомогу…
Фото: ЕРА

За його словами, екс-президент припинив крайню форму протесту, що дозволить надати йому необхідну допомогу.

Про це сказав Садзаглішвілі у коментарі для видання "Эхо Кавказа", інформує Depo.ua.

"Нам було надано можливість поспілкуватися в такій формі, щоб унеможливити запис розмови між нами Службою держбезпеки. Через це Саакашвілі перестав посилювати свій протест – відмову від лікування, проведення аналізів, моніторингу показників тощо", – наголосив Садзаглішвілі.

Адвокат також додав, що екс-президент ще раз підтвердив свою повагу до лікарів, які входять до складу консиліуму, і продовжить співпрацю з медиками.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що Саакашвілі жорстко відмовився від госпіталізації в лікарню. Він заявив, що ситуацію може вирішити або його звільнення з тюрми, або смерть.

Що відомо про справу Саакашвілі

На батьківщині Міхеіл Саакашвілі є підозрюваним у кількох кримінальних справах.

Зокрема, 23 березня 2014 року його викликали для свідчення в головну прокуратуру Грузії, плануючи допитати його з приводу помилування ним 2008 року чотирьох високопоставлених співробітників департаменту конституційної безпеки МВС Грузії – Ґії Аланія, Автанділа Апциаурі, Александра Гачави та Міхеїла Бібілурідзе, засуджених як фігурантів справи про вбивство 28 січня 2006 банківського службовця Сандро Ґірґвліані, а також за протиправні дії на адресу його знайомого Левана Бухаідзе.

28 липня того ж року третього президента країни було звинувачено в перевищенні повноважень при розгоні опозиційної акції в листопаді 2007 року, розгромі телекомпанії "Імеді" та вилученні власності у засновника цієї телекомпанії Бадрі Патаркацишвілі.

13 серпня Саакашвілі було висунуто звинувачення в розтраті бюджетних коштів. За даними грузинської прокуратури, він витрачав державні кошти на кухарів, масажистів, готелі та оренди яхт. Зокрема, його звинувачують, що в період із 2009 по 2012 роки лише на косметичні процедури для себе та сім'ї він витратив близько $450 тисяч. Через це Саакашвілі залишив Грузію і до останнього часу не повертався додому.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme