Самі розберемося: Порошенко відповів на пропозицію Путіна про політичний притулок

Петро Порошенко заявив, що переслідування проєвропейської опозиції в Україні стало подарунком для Путіна

Редактор стрічки новин
Самі розберемося: Порошенко відповів на…
Фото: Facebook Петра Порошенка

П’ятий президент України та лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко відповів президенту Росії Володимиру Путіну щодо пропозиції політичного притулку.

Про це український політик написав на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Наша команда неодноразово заявляла, що переслідуючи проєвропейську опозицію в Україні, Зеленський насамперед хоче зробити подарунок Путіну. Нині це підтвердив вже сам Путін", – зазначив Порошенко.

Він нагадав російському президенту, що російська практика "опіки" українською політикою давно припинилася.

"Раджу Володимиру Олександровичу припинити радувати Путіна і зайнятися захистом країни. І саме туди спрямувати свої зусилля та зусилля правоохоронних органів, які зараз займаються Порошенком більше, ніж російською загрозою.

А Володимиру Володимировичу — нарешті усвідомити, що ми розберемося самі, тут, в Україні. І одвічна російська практика "опікуватися" українською політикою та політиками вже давно припинилася. Це сталося тоді, коли я був обраний президентом України", – написав Порошенко. 

Порошенко відповів Путіну

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін публічно в іронічній формі звернувся до п’ятого президента України Петра Порошенка, запропонувавши йому політичний притулок на Росії від обвинувачення в державній зраді в Україні.

Довідка: 20 грудня Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу. Кримінальну справу проти політика порушили на тлі забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років.

Згодом адвокат Порошенка Ігор Головань повідомив, що Офіс генерального прокурора подав до Печерського районного суду Києва клопотання про арешт майна Порошенка.

6 січня Печерський суд підтримав клопотання Офісу генпрокурора щодо арешту майна Порошенка. Відповідну ухвалу суду було оголошено під час судового засідання. Інформацію про арешт майна Порошенка підтвердили і в Офісі генпрокурора.

19 січня Порошенку обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme