До булави треба ще й голови: Порошенко хоче допомогти Зеленському

П’ятий президент України Петро Порошенко, який нині перебуває у Брюсселі, пропонує своєму наступнику Володимиру Зеленському допомогу, аби посилити оборонний потенціал нашої держави і європейський рух України

Журналіст стрічки новин
До булави треба ще й голови: Порошенко х…
Фото: eurosolidarity.org

Петро Порошенко запропонував Зеленському і чинній українській владі всебічну допомогу, висловивши свої пропозиції у відеозверненні.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт "Європейської Солідарності".

"За останні три тижні, коли Зеленський дуже напружено відпочивав: спочатку в Гуті з Єрмаком, потім у Буковелі з Коломойським, потім знову в Буковелі з Єрмаком, він нібито не помітив, що світ змінився. Росія вдерлася до Казахстану, так само як і колись Радянський Союз вдерся до Угорщини, вдерся до Чехословаччини. Це сприяло перетворенню світу на двополюсний, а Радянського Союзу і Росії на посилену авторитарну державу, яка насаджує авторитаризм в цих країнах", – сказав Порошенко.

Він наголосив, що Україна сьогодні має захиститись і від військового вторгнення, і від впливу Росії. За його словами, Україна зараз потребує рішучих і спільних дій, і Порошенка дивує, що з питання України збираються парламенти всього світу, щоб спільно вирішити проблеми, і єдиний парламент, який не збирається з українського безпекового питання – це Верховна Рада. 

"Ми готові допомагати владі. Ми готові давати свої думки і свої поради. Ми готові підставити плече, якщо треба. Ми готові взяти під руки, якщо треба. Ми готові навіть пересувати ноги, якщо їх ноги не йдуть в європейському напрямку. Все це ми готові робити для того, щоб допомогти Зеленському, бо він – президент. І в його немічних руках є булава. А як кажуть – до булави треба ще й голови", – заявив Порошенко.

Він запевнив, що його політична сила буде працювати на об’єднання держави, буде підтримувати всі ініціативи, які будуть спрямовані на те, щоб посилити оборонний потенціал нашої держави і європейський рух нашої країни.

Нагадаємо, 20 грудня Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу. Кримінальну справу проти політика порушили на тлі забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років.

21 грудня Порошенко записав відеозвернення, в якому заявив, що перебуває у Польщі й повернеться в Україну із закордонної ділової поїздки в першій половині січня. Також він уточнив, що не з'явиться на допит ДБР. 

Згодом адвокат Ігор Головань повідомив, що Офіс генерального прокурора подав до Печерського районного суду Києва клопотання про арешт майна Порошенка.

6 січня Печерський суд підтримав клопотання Офісу генпрокурора щодо арешту майна Порошенка. Відповідну ухвалу суду було оголошено під час судового засідання. Інформацію про арешт майна Порошенка підтвердили і в Офісі генпрокурора. 

Водночас Порошенко повідомив, що по поверненню в Україну планує з'явитися на суді та провести зустріч із генпрокуроркою Іриною Венедіктовою.

12 січня в "Європейській Солідарності" уточнили, що Порошенко повертається в Україну о 9 ранку 17 січня рейсовим літаком з Варшави (Польща).

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme