"Йдеться про долю країни": Порошенко сказав, навіщо повертається в Київ, і звернувся до Зеленського

П’ятий президент і лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко повідомив, що повертається в Україну для того, щоб захищати її та забезпечувати єдність

Журналіст відділу новин
"Йдеться про долю країни": Порошенко ска…
Фото: Прес-служба "ЄС"

На думку Порошенка, українці пліч-о-пліч здатні дати відсіч російській агресії та президенту РФ Володимиру Путіну.

Про це він написав у своєму Facebook, передає Depo.ua.

"Країна може дати відсіч тоді, коли вона сильна!.. Перш за все йдеться не про долю Порошенка. Йдеться про долю країни", – наголосив Порошенко.

Політик зазначив, що після того, як він декілька тижнів тому поїхав з України у міжнародне турне, яке охоплювало п’ять країн, "змінилось дуже багато".

"Влада (президента України Володимира, – ред.) Зеленського і Зеленський особисто ініціював оголошення мені підозри, неуповноваженим на те прокурором, через маніпуляції в Офісі генерального прокурора, арешт всіх моїх активів та нападу на ЗМІ. І на сьогоднішній день вони намагалися донести меседжі про те, що краще було б не повертатися. Що вони з розумінням до цього поставились би. Що нічого страшного б не було. Бо головна мета, яку переслідує зараз Зеленський – налякати Порошенка", – уточнив Порошенко.

Водночас він звернувся до президента.

"Володимире Олександровичу, я за п’ять років свого президентства дав відсіч (президенту РФ Володимиру, – ред.) Путіну разом із командою, разом з Україною під час збройної агресії. Ми провели велику кількість наступальних реформ. І вже точно не вам мене лякати і мені не вас боятися. Володимире Олександровичу, у мене погана новина для вас: я повертаюся! Я повертаюся не для того, щоб захищатися від Зеленського. Це не варто уваги. А повертаюся для того, щоб захищати Україну", – написав Порошенко.

Він додав, що не може не повернутись, оскільки не хоче зраджувати "мільйони й мільйони голосів, які були віддані" за нього та його команду "і в 2014, і у 2019 роках".

"Ті зміни, які відбулися в соціологічних опитуваннях, в електроральному середовищі показують, що наша політична сила випередила Зеленського, випередила "Слуг народу". І на сьогодні це ще одна мета, чому Зеленський діє таким чином. Він хоче за зразком 2012 року прибрати з парламентських виборів свого основного конкурента", – вважає політик.

Порошенко зазначив також, що влада має пояснити суспільству "що таке державна зрада Порошенка".

"Коли було 120 справ з усією дурницею: починаючи від Томоса й завершуючи Мінськими угодами, я це ще терпів. Але це вже друга справа про державну зраду. Ви знаєте, коли була перша, яку Зеленський порушив? Державна зрада була мені пред’явлена на підставі телефонної розмови з Байденом. Це ще до обрання Байдена президентом. Потім вони терміново закрили державну зраду, а зараз знайшли другу", – розповів він.

Крім того, Порошенко повідомив, як діятиме після повернення в Україну.

"Я повертаюся для того, щоб захищати Україну. Я повертаюся для того, і це я кажу тут, і в Брюсселі, і в Парижі, і в Берліні, і в інших столицях країн, щоб забезпечити єдність. Щоби пліч-о-пліч всі українці здатні були дати відсіч Путіну. Бо Україна може дати відсіч тоді, коли вона сильна!" – підсумував він.

Нагадаємо, 20 грудня Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу. Кримінальну справу проти політика порушили на тлі забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років.

21 грудня Порошенко записав відеозвернення, в якому заявив, що перебуває у Польщі й повернеться в Україну із закордонної ділової поїздки в першій половині січня. Також він уточнив, що не з'явиться на допит ДБР. 

Згодом адвокат Ігор Головань повідомив, що Офіс генерального прокурора подав до Печерського районного суду Києва клопотання про арешт майна Порошенка.

6 січня Печерський суд підтримав клопотання Офісу генпрокурора щодо арешту майна Порошенка. Відповідну ухвалу суду було оголошено під час судового засідання. Інформацію про арешт майна Порошенка підтвердили і в Офісі генпрокурора. 

Водночас Порошенко повідомив, що по поверненню в Україну планує з'явитися на суді та провести зустріч із генпрокуроркою Іриною Венедіктовою.

12 січня в "Європейській Солідарності" уточнили, що Порошенко повертається в Україну о 9 ранку 17 січня рейсовим літаком з Варшави (Польща).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme