Санкції ЄС проти Білорусі можуть містити повне закриття кордонів

В рамках пакету нових санкцій проти режиму Лукашенка, Європейський Союз не виключає повне закриття кордону з Білоруссю
 

Журналіст відділу новин
Санкції ЄС проти Білорусі можуть містити…
Фото: Міністерство оборони Польщі

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає, що міграційна криза є проблемою усього Євросоюзу.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на PAP.

Моравецький зауважив, що Лукашенко може вдатися до штурму кордону мігрантами, якщо країни ЄС не почнуть діяти спільно.

"У зв'язку з цим ми дискутуватимемо про чергові санкції, включно з повним закриттям кордону, що означає позбавлення режиму економічних дивідендів", – заявив Моравецький.

Питання закриття кордонів може бути розглянуте під час позачергового саміту Євроради, який запланований найближчим часом за ініціативою Польщі.

Водночас Моравецький додав, що він разом з прем’єрами Литви та Латвії все більше переконуються в необхідності порушити питання безпеки східного флангу Альянсу в рамках 4-ї статті Вашингтонського договору.

"Здається, це все більше стає потрібним, адже вже не достатньо лише публічно висловлювати занепокоєння. Зараз потрібними є конкретні кроки і залучення всього Альянсу", – зауважив прем'єр-міністр Польщі.

Нагадаємо, 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу.

Згодом нелегали на кордоні з Польщею почали штурмувати огорожу. Сталася стрілянина. Під вечір нелегальні мігранти на кордоні з Польщею припинили штурм огорожі та встановили табір.

Вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

10 листопада експерт із зовнішньополітичних питань фракції СДПН у Бундестазі Нільc Шмід запропонував залучити Україну до розв'язання проблеми біженців на білорусько-польському кордоні.

Читайте також: Єгері і тероборона: Як Україна захищатиметься від мігрантів Лукашенка

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme