Санкцій проти Росії, які готують США, достатньо для зупинення агресії, – Маркарова

Пані посол України у США Оксана Маркарова заявила, що рівня американських санкцій проти Росії на випадок вторгнення в нашу країну, достатньо для зупинки агресії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Санкцій проти Росії, які готують США, до…
Скріншот

Йдеться про санкції проти Росії, які зараз готують США разом з трансатлантичними партнерами.

Про це Маркарова заявила під час прес-марафону до Дня єднання, пише Depo.ua.

"США дуже чітко заявили про санкції і насправді є лідером у згуртуванні всієї трансатлантичної спільноти. І ми вперше, мабуть, можемо сказати, що дійсно рівень санкцій, про які ми зараз розмовляємо, і про які США розмовляють з усіма партнерами – це той рівень, який здатний зупинити агресора", – наголосила вона.

Нагадаємо, напередодні президент США Джо Байден під час свого звернення щодо ситуації навколо України заявив, що США не є ворогом Росії. Він також попередив Росію про нищівні санкції у разі нападу Росії на Україну. 

15 лютого на Росії заявили про відведення військ від кордону України. Представник Міноборони РФ Ігор Конашенков наголосив, що підрозділи Південного та Західного військових округів, які виконали завдання, вже розпочали навантаження на залізничний та автомобільний транспорт і сьогодні почнуть рух у свої військові гарнізони. Однак підтверджень того, що Росія справді відводить війська наразі немає. 

Сьогодні, 16 лютого, Міністерство оборони Росії повідомило про відведення військ із окупованого Криму.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme