СБУ не змогла підтвердити, що гроші членів харківського "Нацкорпусу" пов'язані зі злочинами, – адвокат 

Співробітники СБУ не мають доказів того, що вилучені в учасників "Нацкорпусу"  гроші під час обшуку в Харкові вони вибивали силою з місцевих підприємців 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
СБУ не змогла підтвердити, що гроші член…
Фото: Нацкорпус

Крім цього, навіть процедура обушку та вилучення купюр пройшла зі значними порушеннями.

Про це заявив адвокат арештованих активістів Євген Самойлов під час брифінгу, присвяченому обшукам та арештам ветеранів війни й громадських активістів, що пройшли 5 серпня у Харкові 10 серпня, повідомляє Depo.ua

"У четвер, 5 серпня 2021 року я потрапив на обшук до одного з хлопців. Прийшовши на обшук, я побачив на підлозі кілька одиниць зброї й велику купу грошей. Після чого я запитав у співробітників СБУ, чи мають відношення ці кошти до скоєння злочинів. У моєму випадку жоден співробітник СБУ не зміг чітко відповісти, що дані кошти причетні до злочинів", – сказав Самойлов.

Адвокат також стверджує, що й сама процедура обшуку у його підзахисних пройшла з порушенням.

"Якщо у людини знаходяться незаконні грошові кошти, то ці купюри помічені. І співробітники СБУ приходять з ксерокопіями купюр і ідентифікують їх по банківських номерах. Але у моєму випадку у СБУшників не було ксерокопій і гроші не були помічені", – пояснив адвокат.

Євген Самойлов певен: гроші його підзахисний позичав протягом деякого часу на купівлю автомобіля. Адвокат має на доказ цього документи та покази свідків. 

Захисник також висловив побоювання, що на учасників харківського осередку "Нацкорпусу", інтереси яких він представляє, можуть зводити наклеп. На підтвердження він розповів історію ще одного із сімох затриманих активістів. Йому, на думку адвоката, гроші підкинули, аби звинуватити в нападі на бізнесменів.

Мати хлопця випадково знайшла велику суму поблизу роутера в коридорі квартири. Жінка не змогла пояснити, звідки в оселі взялася така сума. 

Зауважимо, днями в Харківській області затримали сімох учасників злочинної групи, в тому числі організатора, підозрюваних у вимаганні, протидії законній діяльності, а також створенні злочинної організації та участі у ній. Серед затриманих –сім активістів "Нацкорпусу". У тому числі й очільник місцевого осередку Сергій Величко ("Чилі").

Нагадаємо, дружина одного з арештованих представників "Національного корпусу" повідомила, що на неї тиснуть та вимагають дати показання.

Читайте також: Приручення чи знищення: Що влада робить з "Нацкорпусом"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme