У "Нацкорпусі" звинуватили СБУ у тиску на дружину одного з арештованих активістів

Дружина одного з арештованих представників "Національного корпусу" повідомила, що на неї чинять тиск та вимагають дати показання

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У "Нацкорпусі" звинуватили СБУ у тиску н…
Фото: Wikimedia.org

У вівторок, 10 серпня, мав відбутися штурм бази "Нацкорпусу" спецназом СБУ. Втім, завдяки широкому розголосу СБУ, не завітала до молодіжного хабу.

Проте, до них звернулася дружина одного з затриманих. Про це заявив третій командир полку "Азов", старший лейтенант Національної гвардії України Максим Жорін під час брифінгу, який присвячений обшукам та арештам ветеранів війни й громадських активістів, що пройшли 5 серпня у Харкові, повідомляє Depo.ua.

За його словами, жінка повідомила, що на неї чинять тиск. Також зазначається, що співробітники СБУ переслідують її на вулиці та вдома. Вони вимагають від неї дати показання.

"Ми будемо звертатися в ДБР з цього приводу. Такі речі не можна допускати. Ми будемо захищати не тільки хлопців, але і їхні родини. До СБУ звертаюсь, що нічого доброго таким шляхом ви для себе не знайдете", – сказав Жорін.

Нагадаємо, 5 серпня на території Харківської області працівники Служби безпеки України провели обшуки у членів "Національного корпусу". Силовики затримали сімох активістів "Нацкорпусу", у тому числі лідера місцевого осередку Сергія Величка ("Чилі"). Пізніше суд у Києві взяв їх під варту. У "Нацкорпусі" ж заявили, що подаватимуть апеляцію на рішення суду.

6 серпня в Харківській області правоохоронці заблокували автобуси з активістами "Національного корпусу", які їхали на акцію протесту до Києва.

9 серпня заступник керівника штабу "Національного корпусу" Владислав Соболевський повідомив, що спецназ СБУ "Альфа" готує штурм їхньої бази на заводі "АТЕК". І цей штурм нібито запланований на 5 годину ранку 10 серпня. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme