СБУ перевіряє "Укрексімбанк" на причетність до "фінансування тероризму"

Служба безпеки України перевіряє "Укрексімбанк" за підозрою про "фінансування тероризму", яку оголосили в Офісі генерального прокурора

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
СБУ перевіряє "Укрексімбанк" на причетні…
Фото: Facebook JSC Ukreximbank

Провадження було відкрите після журналістського розслідування "Схем", в ході якого на журналістів напали у будівлі фінансової установи.

Досудовим розслідуванням займається Головне слідче управління СБУ, повідомляє "Радіо Свобода", передає Depo.ua.

Зазначається, що провадження відкрили після звернень народних депутатів, які посилались на матеріал програми "Схеми". У ньому йшлося про 60 мільйонів доларів кредиту для бізнесмена, який веде діяльність на території "ДНР".

Нагадаємо, 6 жовтня правоохоронці вручили підозри працівникам "Укрексімбанку". Після цього глава фінансової установи Євген Мецгер написав заяву на звільнення. 

11 жовтня Мецгеру обрали запобіжний захід – нічний домашній арешт.

Довідка: 4 жовтня в "Радіо Свобода" заявили, що на знімальну групу програми "Схеми", яка брала інтерв'ю у голови правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера, скоїли напад. Банкіру нібито не сподобалися питання журналіста Кирила Овсяного і він наказав охороні забрати камери та вилучити з них записані матеріали.

Співробітники банку видалили зняте відео, але конфлікт було записано на диктофон журналіста.

Поліція Києва відкрила кримінальну справу за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Банк вважає винуватцем конфлікту журналіста, оскільки той під час інтерв'ю з Мацгером нібито відійшов від погодженого переліку питань і почав випитувати інформацію, що містить банківську таємницю.

Увечері 5 жовтня "Схеми" оприлюднили відновлене відео інциденту, на якому видно деталі нападу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme