СБУ повідомила про підозру керівництву "Партії Шарія"

Служба безпеки України оголосила про підозру керівниці "Партії Шарія" Аллі Бондаренко через підробку документів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
СБУ повідомила про підозру керівництву "…
Фото: Главком

Йдеться про документи стосовно "купівлі" партії "Об'єднана Україна", перереєстрації у "Партію Шарія" та обрання керівництва політичної сили.

Окрім цього, жінка фальсифікувала протоколи засідань, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу СБУ.

"У СБУ є аргументовані докази причетності вказаної особи до підробки документів про перереєстрацію політичної партії "Об’єднана Україна" у політичну партію "Партія Шарія", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що раніше Служба перевірила Віктора Шарія, на якого зареєстровано партію. Однак він сказав правоохоронцям, що не має жодного відношення до діяльності даної партії, а просто за 500 доларів дав нотаріальну згоду на використання в ній свого прізвища.

"Наразі віршується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. СБУ продовжує слідство і встановлює коло інших осіб, які можуть бути причетні до цієї протиправної діяльності", – резюмували в СБУ.

Зауважимо, 22 серпня згідно з рішенням РНБО, мобільні оператори та провайдери почали блокувати видання проросійського блогера Анатолія Шарія.

Нагадаємо, у СБУ та Мін'юст пішли до суду із вимогою заборонити партію Шарія.

Як відомо, і сам Шарій, і його партія певний час перебувають під пильним наглядом правоохоронних структур.

Зокрема, 16 жовтня 2020 року народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко поскаржився на Шарія до СБУ. 7 листопада 2020 року стало відомо, що СБУ завела справу на Шарія через посягання на цілісність України. 

21 січня Гончаренко повідомив, що Шарія судитимуть за посягання на територіальну цілісність України. Тоді ж Шарій, який нині переховується за кордоном, підтвердив візит співробітників Служби безпеки України до оселі одного з його "активістів" і уточнив, що правоохоронці "вручили повістку у справі про картинку до відео на YouTube". 

16 лютого стало відомо, що СБУ оголосила Шарію підозру. Цього разу його звинуватили у державній зраді.

Повідомлялося також, що у чаті "слуг народу" після закриття телеканалів Медведчука "112 Україна", NewsОne та ZIK основна маса народних обранців підтримала це рішення РНБО, а на черзі міг бути саме Шарій.

А 5 березня голова одеської обласної організації "Партія Шарія" Олексій Нагаткін подав в суд на партію за численні фальсифікації.

Читайте також: Атака на "шариків": Хто і навіщо хоче заборонити партію Шарія перед виборами

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme