СБУ провела масштабні антидиверсійні навчання поблизу кордону з Росією (ФОТО, ВІДЕО)

Служба безпеки України провела масштабні тактико-спеціальні навчання з нейтралізації ворожих диверсійних груп у Чернігівській та Сумській областях
 

Журналіст відділу новин
СБУ провела масштабні антидиверсійні нав…
Фото: СБУ

У заходах було задіяно понад 1500 осіб і більше 100 одиниць техніки, в тому числі безпілотні літальні апарати.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу СБУ.

Зазначається, що тренування проводили в умовах максимально наближених до реальних. У ході навчань було посилено режим безпеки на військових, інфраструктурних та інших стратегічно важливих об'єктах обох регіонів.

"За легендою тренувань на територію Чернігівської та Сумської областей проникла умовна диверсійно-розвідувальна група. Вони планували завдати державі значних економічних збитків і дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в прикордонних районах України. На виконання свого завдання "зловмисники" намагалися вчинити "диверсії" на декількох оборонних і промислових об'єктах", – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що для викриття і знешкодження умовної ДРГ учасники навчань провели комплекс оперативно-розшукових, контррозвідувальних та фільтраційних заходів. У заключній фазі тренувань спецпризначенці провели успішну операцію із нейтралізації "диверсантів" у районі прикордонного пункту пропуску. Під час затримання "зловмисники" чинили збройний супротив.

У заходах брали участь підрозділи СБУ, Держприкордонслужби, Збройних сил України, Національної гвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції, а також представники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

"Головною метою навчань стало підвищення рівня безпеки у прикордонних регіонах України. Крім того, учасники тренувань відпрацювали алгоритми міжвідомчої взаємодії для ефективної протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам", – наголосили в СБУ.

Нагадаємо, 15 вересня завершилися спільні навчання збройних сил Росії, Білорусі та низки інших країн азійського регіону "Захід-2021", які пройшли поблизу північного кордону України.

Читайте також: Військові навчання у відповідь на загострення: Як Україна готується протидіяти російській агресії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme