СБУ тренується знешкоджувати терористів в аеропортах: Відео

Служба безпеки України провела навчання зі знешкодження умовних "терористів", які захопили літак з пасажирами та один з авіаційних об’єктів

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
СБУ тренується знешкоджувати терористів…
Фото: ssu.gov.ua

Тактико-спеціальні навчання СБУ відбулися на базі міжнародного аеропорту "Антонов" у Київській області.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт СБУ.

Тренування проводили в умовах максимально наближених до реальних. За легендою навчань, умовні "терористи" захопили заручників у літаку та вимагали його приземлення. А їхні "спільники" захопили диспетчерську вежу в аеропорту та висунули умови звільнення "потерпілих".

Після відпрацювання встановленого алгоритму дій, керівники оперативного штабу прийняли рішення про здійснення силової фази. Під час її реалізації правоохоронці знешкодили "зловмисників" та "звільнили" заручників.

Метою проведення тренувань стало вдосконалення міжвідомчої взаємодії у сфері запобігання та нейтралізації терористичних загроз, у тому числі на стратегічно важливих об’єктах критичної інфраструктури.

Навчання проводили співробітники Антитерористичного центру при СБУ у взаємодії з координаційною групою Антитерористичного центру при СБУ у м. Києві та Київській області. У заходах брали участь підрозділи СБУ, поліції, Національної гвардії та Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, нещодавно на Чернігівщині Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні СБУ провела навчання з нейтралізації ворожої диверсійної групи поблизу північного кордону. Для викриття та знешкодження умовної диверсійно-розвідувальної групи учасники навчань провели комплекс оперативно-розшукових, контррозвідувальних та фільтраційних заходів. У заключній фазі тренувань спецпризначенці провели успішну операцію із нейтралізації "диверсантів" у районі прикордонного пункту пропуску.

Півтора місяця тому на Волині Україна провела масштабні міжвідомчі спеціальні тренування поблизу державного кордону з Білоруссю. Участь у спеціальних навчаннях України біля кордону Білорусі, які відбулися у межах спеціальної операції "Полісся", взяли підрозділи СБУ, Національної поліції, Державної прикордонної служби, Національної гвардії, а також представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme