Секретар РНБО Данілов почав переходити на латинську абетку (ФОТО)

Секретар Ради національної безпеки та оборони опублікував на сторінці у Facebook допис, у якому перейшов на латинську абетку

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Секретар РНБО Данілов почав переходити н…
Фото: Олексій Данілов / Facebook

Зробив це Олексій Данілов після того, як один із українських ЗМІ опублікував велике інтерв'ю з ним. 

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на сторінку секретаря РНБО у соцмережі.

"Але несподівану для мене реакцію викликав зовсім невеликий фрагмент, де я ствердно відповів на запитання слухача щодо доцільності запровадження латиниці", – написав Данілов.

За його словами, він готовий продовжити дискусію щодо переходу в Україні з кирилиці на латинську абетку.

"Переконаний, що завжди треба дивитися хоча б на крок уперед, а не йти у майбутнє з головою, повернутою в минуле. Dyakuyu usim, hto prochy'tav abo posluhav moye interv'yu "Radio Svoboda"", – підсумував він.

Секретар РНБО також обмовився, що йому було цікаво спостерігати за реакцією на його слова політичної партії ОПЗЖ. Данілов впевнений. що негативна реакція проросійської опозиції на його пропозицію – це добрий знак.

До слова, ще у березні Данілов заявив, що англійська має стати другою мовою в Україні, щоб бути запорукою незалежності. Тоді він додав, що англійська може захистити Україну від атак Росії.

У липні Данілов знову проголосив цю тезу. За його словами, для підвищення своєї зовнішньої безпеки Україні потрібно було розв'язати мовне питання ще в 1991 році, зробивши державними українську та англійську. При цьому він назвав Володимира Зеленського першим націонал-патріотичним президентом, який хоче поставити крапку в мовному питанні.

Скріншот допису Данілова

Нагадаємо, днями народний депутат від "Європейської Солідарності" Володимир В'ятрович заявив, що влада продовжує атакувати базові для національної ідентичності речі. Нардеп забракував заяву Данілова про перехід на латиницю.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme