Сенат США хоче надати Україні $450 млн військової допомоги та повернути санкції проти "Північного потоку-2"

Сенат США зареєстрував "Акт гарантування суверенітету України шляхом посилення її оборони" щодо виділення 450 мільйонів доларів фінансової допомоги та повернення санкцій проти газогону "Північний потік-2"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Сенат США хоче надати Україні $450 млн в…
Фото: Рixabay

За словами глави НАК "Нафтогаз" Юрія Вітренка, такі заходи мають стримати президента Росії Володимира Путіна від агресії проти України та запобігти ескалації з боку Кремля.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, пише Depo.ua.

"Документ містить заходи, які мають стримати Путіна від агресії проти України. Підкреслюю – не чекати, поки російські війська вторгнуться на нашу територію (а потім реагувати "занепокоєнням" чи санкціями), а попередити цю небезпеку", – наголосив Вітренко.

Глава "Нафтогазу" зауважив, що Акт пропонує не лише надати Україні 450 мільйонів доларів на військові потреби, але й ще 100 мільйонів доларів на протиповітряну оборону та протикорабельні ракети.

Зазначається, що проектом передбачається також посилення дійсних обмежень щодо військового співробітництва США і Росії, допоки Путін не припинить окупацію української території. Крім того, проект пропонує накласти негайні санкції проти оператора "Північного потоку-2" компанії Nord Stream 2 AG.

"Ми очікували і доклали всіх зусиль, щоб санкції проти оператора Північного потоку-2 були включені як поправка до оборонного бюджету США (NDAA) на 2022 рік, що гарантувало б повну зупинку цього проекту. Позитивне голосування мало дуже високі шанси, однак фактично поправка проти ПП2 стала заручником інших процесів, які жодним чином не свідчать про втрату підтримки Конгресом України. Вона є. І лист Байдену та новий законопроект це підтверджують", – додав він.

Сенат США хоче надати Україні $450 млн військової допомоги та повернути санкції проти "Північного потоку-2"Сенат США зареєстрував "Акт гарантування суверенітету України шляхом посилення її оборони" щодо виділення 450 мільйонів доларів фінансової допомоги та повернення санкцій проти газогону "Північний потік-2"

Зауважимо, 15 грудня Конгрес США схвалив оборонний бюджет на 2022 рік. Згідно з документом, Україна отримає 300 мільйонів доларів. 

Нагадаємо, раніше сенатори США запропонували поправку до бюджету на 2022 рік щодо допомоги Україні по лінії Пентагону. Зокрема, американські сенатори Роб Портман і Джин Шахін запропонували збільшити військову допомогу Україні, додатково виділити 50 млн доларів.

Читайте також: Від касок до "Джавелінів": Як США допомагають ЗСУ

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme