"Шатдауну" на буде: У США ухвалили тимчасовий бюджет

Обидві палати Конгресу США підтримали резолюцію щодо тимчасового фінансування федеральних установ після 1 жовтня

Редактор стрічки новин
"Шатдауну" на буде: У США ухвалили тимча…
Фото: Pixabay

Президент США Джо Байден своєю чергою підписав законопроект. Таким чином США уникнули урядового "шатдауну".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Білого дому.

Американський президент також подякував законотворцям, які брали участь в роботі над документом.

Зазначимо, що крім тимчасового фінансування уряду до 3 грудня, законопроект передбачає фінансування процесу переселення афганських біженців, а також критичну допомогу в разі природної катастрофи у США.

Тимчасовий бюджет передбачає фінансування діяльності федеральних відомств, а також передбачає додаткові асигнування на надання надзвичайної допомоги, додаткові асигнування для евакуйованих з Афганістану.

Нагадаємо, після виведення військ США з Афганістану в Конгресі загострилася боротьба між республіканцями і демократами. Раніше стало відомо, що членкиня Палати представників Конгресу США від Республіканської партії Лорен Боберт вимагає відправити у відставку президента та віце-президентку США Джо Байдена і Камалу Гарріс

Довідка: "Шатдаун" – тимчасова часткова зупинка роботи державних органів. В історії США "шатдаун" відбувався 17 разів, востаннє – у 2018 році, до того – у 2013 році, через невчасно ухвалений бюджет.

У випадку "шатдауну" зачиняються приблизно чверть федеральних установ США – в тому числі департаменти внутрішньої безпеки, транспорту, сільського господарства та юстиції. Перестануть працювати національні парки. Сотні тисяч державних службовців змушені залишатися вдома, або працювати без зарплати.

Програми пенсійного забезпечення та охорони здоров'я, федеральна судова система та управління повітряним транспортом, а також військові та прикордонники не припиняють роботу під час "шатдауну". Ніяк не зачіпає він і поштову службу, яка є незалежним агентством.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme