Ще дві країни ЄС пускатимуть вакцинованих українців

Словаччина та Нідерланди відкривають свої кордони для українських туристів, імунізованих від коронавірусу або з негативним ПЛР-тестом
 

Журналіст відділу новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Twitter міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Зокрема, Словаччина відкрилася для українців, які пройшли повний курс вакцинації, з сьогоднішнього дня. Для тих, хто ще не вакцинувався, в'їзд можливий із самоізоляцією.

Відповідно до інтерактивної мапи МЗС України, невакциновані українці можуть перетинати кордон за умови дозволу на проживання у Словаччині, родичі тих, хто мають дозвіл на проживання, студенти і школярі словацьких навчальних закладів.

Для в'їзду на територію Словаччини громадяни зобов'язані зареєструватись на урядовому сайті, підтвердити реєстрацію на кордоні, а також бути готовими підтвердити реєстрацію під час перебування на території країни.

У разі прибуття на територію Словаччини повітряним транспортом, особа повинна до виїзду заповнити форму за посиланням. Після прибуття з визначених країн, необхідно надати негативний результат тесту RT-PCR, зробленого не пізніше, ніж за 72 години до в'їзду. Ця вимога не стосується дітей віком до 12 років і щеплених українців.

Нідерланди відкриваються для українців з 9:00 четверга, 22 липня, згідно з рекомендацією Ради ЄС.

В'їзд власників біометричних паспортів до Королівства Нідерланди можливий для усіх цілей подорожей без обмежень і без сертифікатів COVІD-вакцинації.

Відповідні авіакомпанії перед реєстрацією на рейс надають пасажирам для заповнення спеціальну форму про стан здоров'я. Пасажир повинен правдиво заповнити дану форму, пред'явити її перед посадкою і тримати при собі протягом усього польоту. Якщо на одне із запитань у формі буде дана відповідь "так", то авіакомпанія не зможе допустити пасажира на борт.

Нагадаємо, 2 липня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко пообіцяв, що українцям, вакцинованим CoviShield і CoronaVac, скоро дозволять в'їзд до ЄС.

15 липня Євросоюз включив Україну до списку третіх країн, громадянам яких дозволено в'їзд на територію країн-учасниць ЄС в період пандемії.

Читайте також: Знову подорожуємо до ЄС: Які країни відкрито для українців

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme