Ще шість країн світу визнали українські COVID-сертифікати

Загалом українські COVID-сертифікати визнають уже в 60 країнах світу

Редактор стрічки новин
Ще шість країн світу визнали українські…
Фото: МВС

Українські COVID-сертифікати відтепер визнаватимуть Ліван, Чорногорія, Тайвань, Уругвай, Туніс та Таїланд.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Міністерства охорони здоров'я.

Ідеться про мережу е-здоров'я ЄС, члени якої взаємно визнають цифрові COVID-сертифікати. До цієї мережі входить Україна, а відтепер до неї приєднались ще шість країн.

У МОЗ планують, що склад цифрової мережі у 2022 році розшириться до 80 країн-учасниць. Чинний перелік країн можна знайти тут.

Під час перетину кордону з цими країнами українські подорожувальники можуть використовувати цифровий COVID-сертифікат, отриманий в "Дії". Це стосується тих, хто вакцинувався від коронавірусної хвороби або нещодавно одужав.

Нагадаємо, раніше Європейська комісія ухвалила правила, згідно з якими COVID-сертифікат буде дійсний для подорожей протягом 9 місяців після останнього щеплення. Нові правила щодо COVID-сертифікатів набудуть чинності для 27 країн ЄС з 1 лютого 2022 року.

Довідка: Європейський Союз визнав українські COVID-сертифікати у застосунку "Дія" ще у серпні. У цьому застосунку вже можна отримати міжнародний, внутрішній "жовтий" і "зелений" сертифікати про вакцинацію проти коронавірусу, а також сертифікат про одужання та документ на підставі негативного ПЛР-тесту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme