У ЄС скоротили термін дії COVID-сертифікатів для подорожей до 9 місяців

Європейська комісія ухвалила правила, згідно з якими COVID-сертифікат буде дійсний для подорожей протягом 9 місяців після останнього щеплення
 

Журналіст відділу новин
У ЄС скоротили термін дії COVID-сертифік…
Фото: Мінцифри

Нові правила щодо COVID-сертифікатів набудуть чинності для 27 країн ЄС з 1 лютого 2022 року.

Про це інформує Depo.ua з посиланням на прес-службу Єврокомісії.

"Сьогодні Комісія затвердила правила, що стосуються цифрового COVID-сертифіката ЄС, встановивши зобов'язуючий термін прийняття сертифікатів про вакцинацію в 9 місяців (рівно 270 днів) з метою подорожей всередині ЄС", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це рішення враховує рекомендації Європейського центру профілактики і контролю захворювань, згідно з якими посилюючі дози рекомендуються не пізніше ніж через шість місяців після завершення першого циклу вакцинації.

"Сертифікат буде дійсним протягом додаткового періоду ще на три місяці після шести місяців, щоб гарантувати, що національні кампанії з вакцинації можуть бути скориговані, і громадяни матимуть доступ до бустерних доз", – заявили в Єврокомісії.

Нові правила набудуть чинності для 27 країн ЄС з 1 лютого 2022 року. Дані правила стосуються тільки поїздок між країнами.

За словами офіційного представника ЄС, після бустерної вакцинації термін дії COVID-сертифіката буде продовжений без встановленого ліміту, оскільки поки немає достатньої інформації про тривалість захисту після підсилюючого щеплення.

Нагадаємо, в Україні "зелений" сертифікат вакцинації проти коронавірусу має термін придатності один рік.

При цьому Україна в чотири рази скорочує термін дії "жовтих" COVID-сертифікатів – ці документи про вакцинацію від коронавірусу однією дозою препарату діють лише 30 днів.

Читайте також: Що потрібно знати про COVID-сертифікати: Відповіді на найпоширеніші питання

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme