У МОЗ розповіли, скільки діятиме український COVID-сертифікат

Сертифікат вакцинації проти коронавірусу має свій термін придатності, нині це – рік

Журналіст стрічки новин
У МОЗ розповіли, скільки діятиме українс…
Фото: Facebook Олексія Вискуба

Як пише Depo.ua, про це розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтервʼю ТСН.

Кузін зазначив, що дія вакцини від коронавірусу – рік, тому і сертифікати про імунізацію мають такий термін. Також він нагадав, що антитіла у тих, хто одужав від COVID-19, зберігаються півроку. Крім цього, посадовець додав, що хвороба житиме з нами ще мінімум півтора року.

Головний санлікар вважає, що сформувати адекватний прошарок вакцинованих людей або колективний імунітет на рівні країни майже неможливо.

"Такий рівень імунітету має бути сформований на рівні світу. Лише тоді ми можемо казати, що ця інфекційна хвороба йде на спад чи переходить в якийсь інший формат. Тому, я не думаю, що ми розпрощаємося з цим до кінця 2022 року", – зауважив він.

Кузін додав, що українцям потрібно вже звикати до масок, а також до того, що ми маємо дотримуватися соціальної дистанції, частіше мити руки.

Нагадаємо, 1 липня в Україні стартувало бета-тестування COVID-сертифікатів. Відомо, що український COVID-сертифікат – документ у "Дії", який буде підтверджувати статус громадянина про вакцинацію в Україні, на території ЄС та інших країнах. "Ковідні" сертифікати працюватимуть так, як й інші документи в "Дії". Перевірити дійсність сертифіката можна буде за QR-кодом.

Також повідомлялося, що ЄС може визнати українські COVID-сертифікати вже до кінця літа.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme