Що робити українцям, які отримали COVID-щеплення "Спутніком": Поради лікаря

Українці, які отримали перше щеплення від коронавірусу російським препаратом "Спутнік V", можуть зробити друге вакциною Moderna, AstraZeneca чи Pfizer

Журналіст стрічки новин
Що робити українцям, які отримали COVID-…
Фото: Рixabay

Відомо, що Росія нині проводить масову вакцинацію "Спутніком" й на тимчасово окупованих територіях Донбасу і Криму.

Про це розповіла завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії післядипломної освіти Алла Волоха в ефірі телеканалу "Дом", пише Depo.ua.

За словами лікаря, у зв'язку з такою політикою Росії є необхідність розробки рекомендацій щодо ревакцинації на підконтрольній Україні території. За її словами, на підставі існуючих знань можна підібрати сумісні з російською вакцини.

"Спутнік" – це векторна вакцина, і вона схожа за дією на вакцину AstraZeneca. А раз після AstraZeneca дозволяють робити щеплення вакцинами Pfizer або Moderna (тобто вакцинами, зробленими на платформі мРНК), то подібний дозвіл, в принципі, може бути й після вакцинації "Спутніком", – пояснила Алла Волоха.

Нагадаємо, декілька днів тому окупаційна влада Криму ввела на території півострова обов'язкову вакцинацію від COVID-19. Також проводяться примусові щеплення на тимчасово окупованому Донбасі препаратом "Спутнік. Раніше влада Росії наказала приховувати смерті після вакцинації від коронавірусу.

Також повідомлялося, що у російській вакцині знайшли вірус, що здатен розмножуватися.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme