Що робити, якщо вам скасували запис на COVID-вакцинацію: Відповідь МОЗ

Українцям розповіли, що варто робити, якщо медзаклад раптово скасував запис на вакцинацію від коронавірусу

Журналіст стрічки новин
Що робити, якщо вам скасували запис на C…
Фото: Рixabay

Зазвичай це стається тоді, коли захворів лікар чи закінчилась вакцина. Тому, щоб не прийти дарма на щеплення, на офіційному Telegram-каналі медичної інформаційної системи Helsi розповіли, як потрібно діяти.

Якщо вам не зателефонували з поліклініки або не надіслали смс з попередженням про скасування вакцинації, обов'язково перевіряйте свій статус запису на вакцинацію в особистому кабінеті у додатку Helsi або на сайті перед тим, як вирушати до поліклініки, пише Depo.ua.

У випадку, коли запис на COVID-вакцинацію вже скасовано, зв'яжіться з медзакладом. Іноді лікарі можуть перезаписати пацієнта на інший час у телефонному режимі. Якщо у медзакладі не допомогли – створіть повторний запис на щеплення онлайн.

Скріншот з телеграм-каналу Helsi

Нагадаємо, нині аутсайдерами за темпами вакцинації від коронавірусу є три регіони України – Чернівецька, Волинська та Закарпатська області. Водночас за відсотком повністю вакцинованих мешканців лідирують – Київська, Полтавська та Вінницька області.

Загалом від початку кампанії вакцинації зроблено понад 7 млн щеплень.

Вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

21 липня в Україні стартував п'ятий етап кампанії імунізації – масова вакцинація. Тепер щепитися від коронавірусу можуть усі охочі українці.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme