Шкарлет скасував наказ про новий конкурс на президента Могилянки та обіцяв не втручатися

Міністерство освіти та науки скасувало наказ про повторний конкурс на зайняття посади президента НУ "Києво-Могилянська академія"

Редактор стрічки новин
Шкарлет скасував наказ про новий конкурс…
Фото: Національний університет "Києво-Могилянська академія"/Facebook

Це рішення було ухвалено за результатами узгоджувальної наради під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля за участю голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, народних депутатів України, представників Києво-Могилянської академії.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу МОН.

Як написав у своєму Telegram-каналі Сергій Шкарлет, процес та результати волевиявлення спільноти НаУКМА під час останнього туру виборів президента закладу будуть надалі опрацьовані робочою групою на чолі з почесним президентом НаУКМА В’ячеславом Брюховецьким.

"Ухвалено рішення про невтручання уряду, зокрема в особі МОН, у вказану процедуру. А запропоновані робочою групою варіанти вирішення ситуації від імені спільноти Національного університету "Києво-Могилянська академія" будуть вважатися такими, що виходять з повноважень та університетської автономії закладу, і будуть теж реалізовані", – написав міністр.

Він також висловив переконання, що викладачі разом зі студентами "продемонструють згуртованість, не допустять кризи освітнього процесу та інших ризиків для подальшого розвитку одного із провідних ЗВО України". 

Шкарлет про скандал у Києво-Могилянській академії

Нагадаємо, вчора, 3 лютого, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, представники МОН зустрілися із нардепами та делегацією НаУКМА через ситуацію, яка склалася навколо виборів президента Києво-Могилянської академії, які недавно пройшли у виші. За підсумками наради було ухвалено рішення, що Міністерство освіти та науки скасує свій наказ про повторний конкурс на зайняття посади президента Національного університету "Києво-Могилянська академія".  

Довідка: У Києво-Могилянській академії 27 січня відбувся другий тур виборів президента вишу. За посаду змагалися два кандидати: Сергій Квіт та Олександра Гуменна. 

Під час виборів на дільницю увірвалася група невідомих в масках, які викрали скриньку з бюлетенями. Згодом поліція Києва повідомила, що скриньку було знайдено неушкодженою на одній з вулиць біля НаУКМА та повернуто виборчій комісії. За даним фактом поліція почала кримінальне провадження за частиною 2 статті 396 Кримінального кодексу "хуліганство".

Наступного дня, 28 січня на сайті НаУКМА було оприлюднено повідомлення про те, що за результатами другого туру Сергій Квіт отримав 235 голосів (52,80%); Олександра Гуменна – 191 голос (42,92%). При цьому проти всіх було 18 голосів (4,04%); зіпсовано – 1 бюлетень.

1 лютого на сайті НаУКМА оприлюднено відкрите звернення могилянської спільноти, в якому оргкомітет, Вчена рада НаУКМА, Конференція студентів та інші студентські організації НаУКМА, Наглядова рада університету, Асоціація випускників НаУКМА, члени могилянської спільноти, партнери Академії засвідчили єдність у визнанні результатів виборів, які відбулися чесно і прозоро. У зверненні зазначається, що спільнота очікує від МОН щонайшвидшого завершення формальних процедур щодо підписання контракту з обраним президентом НаУКМА Сергієм Квітом. 

2 лютого МОН оголосило новий конкурс на зайняття посади президента НаУКМА.

Як відомо, Могилянка не змогла обрати ректора попри попередні чотири спроби.  А колишній міністр освіти та екс-ректор Могилянки Сергій Квіт у першому турі мав мінімальну різницю в голосах з іншим кандидатом – Олександрою Гуменною. Всього 31 голос. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme