Шкарлет здався: МОН скасує новий конкурс на президента Могилянки

Міністерство освіти та науки скасує свій наказ про повторний конкурс на зайняття посади президента "Києво-Могилянської академії"

Журналіст відділу новин
Шкарлет здався: МОН скасує новий конкурс…
Фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, представники МОН зустрілися із нардепами та делегацією НаУКМА через ситуацію, яка склалася навколо виборів президента Могилянки, що недавно пройшли у виші.

Уряд пообіцяв не втручатися у ситуацію в НаУКМА, передає Depo.ua із посиланням на Telegram Шмигаля.

Прем'єр заявив, що Міністерство освіти та науки скасує наказ про новий конкурс на зайняття посади президента "Києво-Могилянської академії".

Ситуацію, що склалася навколо виборів, буде вирішувати спеціальна робоча група під керівництвом почесного президента НаУКМА В'ячеслава Брюховецького.

Нагадаємо, у Києво-Могилянській академії 27 січня відбувся другий тур виборів президента вишу. За посаду змагалися два кандидати: Сергій Квіт та Олександра Гуменна. 

Під час виборів на дільницю увірвалася група невідомих в масках та викрала скриньку з бюлетенями. Згодом поліція Києва повідомила, що скриньку було знайдено неушкодженою на одній з вулиць біля НаУКМА та повернуто виборчій комісії. За даним фактом поліція почала кримінальне провадження за частиною 2 статті 396 Кримінального кодексу "хуліганство".

Наступного дня, 28 січня на сайті НаУКМА було оприлюднено повідомлення про те, що за результатами другого туру Сергій Квіт отримав 235 голосів (52,80%); Олександра Гуменна – 191 голос (42,92%). При цьому проти всіх було 18 голосів (4,04%); зіпсовано – 1 бюлетень.

1 лютого на сайті НаУКМА оприлюднено відкрите звернення могилянської спільноти, в якому оргкомітет, Вчена рада НаУКМА, Конференція студентів та інші студентські організації НаУКМА, Наглядова рада університету, Асоціація випускників НаУКМА, члени могилянської спільноти, партнери Академії засвідчили єдність у визнанні результатів виборів, які відбулися чесно і прозоро. У зверненні зазначається, що спільнота очікує від МОН щонайшвидшого завершення формальних процедур щодо підписання контракту з обраним президентом НаУКМА Сергієм Квітом. 

2 лютого МОН оголосило новий конкурс на зайняття посади президента НаУКМА.

Як відомо, Могилянка не змогла обрати ректора попри попередні чотири спроби.  А колишній міністр освіти та ексректор Могилянки Сергій Квіт у першому турі мав мінімальну різницю в голосах з іншим кандидатом – Олександрою Гуменною. Всього 31 голос. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme