Шмигаль анонсував внесення змін до "карантинної" постанови: Про що йдеться

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що в Україні найближчим часом будуть внесені зміни до "карантинної" постанови

Журналіст відділу новин
Шмигаль анонсував внесення змін до "кара…
Фото: Прес-служба КМУ

Йдеться про постанову Кабінету міністрів №1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Відповідне рішення ухвалили під час селекторної наради, передає Depo.ua із посиланням на "Урядовий кур'єр".

Так, у Міністерстві охорони здоров’я (МОЗ) повідомили, що за останній тиждень кількість нових випадків захворювання зросла на 6 тисяч, а кількість госпіталізацій — на 1,5 тисячі.

За територіальним принципом спостерігаються високі темпи зростання нових випадків у Чернівецькій, Волинській, Львівській і Тернопільській областях.

Також у цих регіонах швидко зростає завантаженість ліжок із киснем, а кількість госпіталізацій за тиждень збільшилась на 60%. 

Наголошується, що нововведення до постанови будуть ухвалені вже найближчим часом.

Що пропонують змінити урядовці

1. МОЗ пропонує, щоб обмеження "жовтої" та "червоної" зони епідемічної небезпеки не поширювалися на ті заклади господарювання, в яких колектив і відвідувачі мають:

  • COVID-сертифікат, що засвідчує вакцинацію;

  • дійсний впродовж 72 годин негативний ПЛР-тест;

  • довідку про перенесену протягом останніх кількох місяців коронавірусну хворобу. 

"Це дозволить ефективно стримувати епідемічну ситуацію та зберегти економічну активність", — пояснив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

2. Шмигаль наголосив на важливості вакцинації колективів закладів освіти для того, щоб убезпечити дітей від хвороби під час навчання. 

За його словами, надзвичайно важливо прискорити темпи вакцинації вчителів та інших працівників закладів освіти.

"Профільні міністерства мають активно пропрацювати цю тему з регіонами, адже вже найближчим часом країна перейде до "жовтої" зони", — додав він.

Нагадаємо, в Україні нині спостерігається погіршення ситуації з коронавірусу, тому у МОЗ не виключають запровадження локдауну вже восени. Водночас поки що конкретної кількості хворих, за якої в Україні можуть ввести локдаун, немає.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів також, які обмеження чекають на українців при потраплянні до "жовтого" та "червоного" рівня епідемічної небезпеки.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme