Шмигаль наобіцяв низці категорій громадян житло від держави: Хто зможе отримати та коли

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, кому держава наступного року планує видати квартири
 

Журналіст стрічки новин
Шмигаль наобіцяв низці категорій громадя…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

За його словами, спершу планується закрити чергу на житло для внутрішньо переміщених осіб, які мають статус учасників бойових дій.

"Наступного року ми запланували - це ініціатива президента України Володимира Зеленського - повністю закрити чергу на житло ветеранів АТО - внутрішньо переміщених осіб. це близько 4 тис.сімей, яких ми повністю коштом держави забезпечимо житлом в наступному році, тобто будемо поетапно закривати черги", – сказав Шмигаль під час робочої поїздки в Луганську область

Він додав, що вже наприкінці 2021 року запрацює державна фінансова лізингова компанія, яка забезпечить житло для бюджетників – вчителів, лікарів, військових, а також внутрішньо переміщених осіб.

"Туди буде виділено близько 20 млрд грн під державні гарантії, і її основна роль – житло для таких "державних людей" і внутрішньо переміщених осіб", – наголосив очільник уряду.

Нагадаємо, на початку серпня стало відомо, що банки хочуть закрити програму доступних кредитів на житло. Форум провідних міжнародних фінансових установ, членами якого є 12 міжнародних банків, що працюють в Україні, хочуть обмежити реалізацію цієї програми, оскільки програма кредитування не досягла поставлених цілей.

Читайте також: Іпотека під 7%: Як держава під приводом захисту українців без житла допомагатиме забудовникам

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme